Категорія
Новини
Дата

АМКУ не надавав дозвіл французькому холдингу на покупку мережі Brocard

Антимонопольний комітет України (АМКУ) не надавав дозвіл французькому косметичному холдингу Philippe Benacin на купівлю 100% ТОВ «Брокард-Україна» та ТОВ «Егзагон». Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • АМКУ пояснили, що не могли видати дозвіл на концентрацію через дію спеціальних процедур на період воєнного стану.
  • На початку травня комітет отримав заяви від Philippe Benacin та «Групи Алькор» про надання дозволу французькому холдингу на придбання частки понад 50% у двох кіпрських компаніях. Заяви надійшли у період, коли діяльність АМКУ у сфері розгляду заяв про надання дозволу на концентрації була призупинено та діяли рекомендаційні розʼяснення, якими передбачалася спрощена процедура подання заяв у період воєнного стану.
  • Розʼясненнями визначено, що під час надходження заяв їх розгляд зупиняється, а поновлюється у разі надання доповнень до заяв, але не пізніше трьох місяців після завершення або скасування воєнного стану.
  • Отже, розгляд заяв було зупинено до скасування воєнного стану, і на 15 червня комітет не надавав дозволу на заявлені концентрації, йдеться у повідомленні АМКУ.
  • У комітеті немає повного списку документів, який необхідно подавати разом із заявами. Також комітет не отримував повідомлень про те, що угоди з купівлі вже завершено.

Контекст

З 2010 року Brocard Ukraine належав офшорному холдингу з російськими власниками, а кінцевим бенефіціаром компанії (як і ТОВ «Егзагон») була власниця російської мережі «Л’Этуаль» Тетяна Володіна. 

Співвласник та засновник Philippe Benacin Holding Філіп Бенасін також є співвласником, головою та головним виконавчим директор компанії Interparfums – потужного гравця на міжнародному ринку косметики та парфумерії. 

 RAU з посиланням на лист «Brocard Україна» компаніям-партнерам 8 червня повідомило, що Philippe Benacin Holding придбав ТОВ «Брокард-Україна» та ТОВ «Егзагон». Угода була завершена 23 травня 2022 року, про що було поінформовано Антимонопольний комітет України, йшлося у повідомленні. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні