Категорія
Новини
Дата

Apple хоче завадити стеженню через брелок AirTag. Компанія пообіцяла оновлення

Apple готує оновлення програмного забезпечення для AirTag. Компанія хоче убезпечити користувачів від можливого стеження, повідомляється у пресрелізі.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після оновлення програмного забезпечення при першому налаштуванні AirTag користувачі будуть бачити повідомлення, що його використання для стеження спричинить кримінальну відповідальність.
  • Apple також виправить помилку, коли iPhone видає попередження про «виявлений невідомий девайс» при підключенні навушників AirPods. Через це користувачі думають, що слідкують за ними.
  • В оновленнях користувачі будуть отримувати повідомлення, що поруч знаходиться чужий AirTag – у таких випадках вони зможуть зробити звук гучнішим, щоб легше його знайти.
  • Apple попередила, що може надати поліції відомості про обліковий запис Apple ID, яка повʼязана з пристроєм, щоб затримати людину і предʼявити звинувачення у незаконному стеженні.

Контекст

Девайс AirTag компанія Apple випустила у квітні 2021 року. Гаджет дозволяє відстежувати особисті речі користувачів: ключі, гаманці, рюкзаки тощо. за допомогою програми Find My. Але пристрої почали використовувати для сталкінгу та інших незаконних дій.

У США поліція різних штатів зафіксувала звернення жінок, які скаржилися на те, що хтось підкинув їм пристрій у кишені одягу чи авто та таким чином отримав дані про їх пересування. Також злочинці кріплять AirTag на машини, які планують вкрасти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні