Категорія
Новини
Дата

Apple презентувала функцію Tap to Pay. iPhone можна буде використовувати як платіжний термінал

Компанія Apple представила нову функцію для iPhone під назвою Tap to Pay. Вона перетворює смартфон на термінал для прийому платежів по системах Apple Pay, сказано в повідомленні Apple.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Для оплати товару або послуги потрібно піднести смартфон покупця або банківську картку із підтримкою NFC до смартфона продавця.
  • Для отримання безконтактних платежів не потрібне додаткове обладнання, тому компанії можуть приймати платежі з будь-якої точки світу.
  • Першим підтримку функції отримає сервіс Stripe цієї весни. Інші платіжні платформи та програми з'являться пізніше.
  • Tap to Pay працюватиме тільки на iPhone XS та новіших моделях. Функція буде доступна поки що лише в США.

Контекст

Про те, що Apple планує перетворити iPhone на термінал, писав Bloomberg наприкінці січня. Компанія працює над функцією з 2020 року. Тоді вона придбала канадський стартап Mobeewave за $100 млн, який пропонував аналогічну технологію.

ПриватБанк та платіжна система Visa наприкінці 2021 року повідомили про запуск в Україні рішення «Термінал» на основі Tap to Phone. Ця технологія дає можливість перетворити смартфон або планшет на POS-термінал.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні