Категорія
Новини
Дата

Apple придбала близько 100 компаній за останні шість років, витрачаючи менше за інших техгігантів

1 хв читання

Компанія Apple придбала близько 100 компаній за останні шість років. Притому Apple набагато більш стримана щодо сум покупок, ніж інші техгіганти, пише BBC.

Ключові факти

  • Купівлю інших компаній Apple здійснює кожні три–чотири тижні, сказав гендиректор компанії Тім Кук на щорічних зборах акціонерів.
  • Придбання, в основному, спрямовано на технології й таланти.
  • Десять найбільших покупок Apple, разом узятих, все одно коштуватимуть набагато менше, ніж будь-яка з угод конкурентів. Microsoft заплатила $26 млрд за LinkedIn, Amazon – $13,7 млрд за Whole Foods, а Facebook – $19 млрд за WhatsApp.

Контекст

Apple має достатньо коштів на покупки. Оцінка компанії складає понад $2 трлн, але навіть за таких умов вона дуже перебірлива. Нещодавно засновник Tesla Ілон Маск повідомив, що 2013 року звернувся до Кука з проханням купити його бізнес із виробництва електромобілів, однак той не погодився.

Найбільшим придбанням Apple за останнє десятиліття стала купівля за $3 млрд виробника навушників, заснованого репером і продюсером Dr Dre – Beats Electronics. Ще одним великим придбанням стала компанія Shazam, яка виробляє програмне забезпечення для розпізнавання музики, – за $400 млн у 2018 році.

Втім, найчастіше технологічний гігант купує невеликі компанії, а потім впроваджує їхні інновації у власні продукти. Прикладом є ізраїльська PrimeSense з 3D-зондування. Ця технологія внесла свій вклад у FaceID від Apple.

Американська корпорація також інвестувала в серверні технології, а минулого року придбала кілька компаній у галузі штучного інтелекту: бізнес з організації заходів у сфері віртуальної реальності, платіжний стартап і бізнес підкастів.

Важливі цифри

Apple показала найбільший дохід за квартал за всю історію компанії. За перший квартал 2021 фінансового року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року дохід зріс на 21%, до $111,4 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні