Категорія
Новини
Дата

Apple придбала близько 100 компаній за останні шість років, витрачаючи менше за інших техгігантів

Компанія Apple придбала близько 100 компаній за останні шість років. Притому Apple набагато більш стримана щодо сум покупок, ніж інші техгіганти, пише BBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Купівлю інших компаній Apple здійснює кожні три–чотири тижні, сказав гендиректор компанії Тім Кук на щорічних зборах акціонерів.
  • Придбання, в основному, спрямовано на технології й таланти.
  • Десять найбільших покупок Apple, разом узятих, все одно коштуватимуть набагато менше, ніж будь-яка з угод конкурентів. Microsoft заплатила $26 млрд за LinkedIn, Amazon – $13,7 млрд за Whole Foods, а Facebook – $19 млрд за WhatsApp.

Контекст

Apple має достатньо коштів на покупки. Оцінка компанії складає понад $2 трлн, але навіть за таких умов вона дуже перебірлива. Нещодавно засновник Tesla Ілон Маск повідомив, що 2013 року звернувся до Кука з проханням купити його бізнес із виробництва електромобілів, однак той не погодився.

Найбільшим придбанням Apple за останнє десятиліття стала купівля за $3 млрд виробника навушників, заснованого репером і продюсером Dr Dre – Beats Electronics. Ще одним великим придбанням стала компанія Shazam, яка виробляє програмне забезпечення для розпізнавання музики, – за $400 млн у 2018 році.

Втім, найчастіше технологічний гігант купує невеликі компанії, а потім впроваджує їхні інновації у власні продукти. Прикладом є ізраїльська PrimeSense з 3D-зондування. Ця технологія внесла свій вклад у FaceID від Apple.

Американська корпорація також інвестувала в серверні технології, а минулого року придбала кілька компаній у галузі штучного інтелекту: бізнес з організації заходів у сфері віртуальної реальності, платіжний стартап і бізнес підкастів.

Важливі цифри

Apple показала найбільший дохід за квартал за всю історію компанії. За перший квартал 2021 фінансового року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року дохід зріс на 21%, до $111,4 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні