Категорія
Новини
Дата

Apple запустила виробництво iPhone 14 в Індії. Техногігант хоче позбутися залежності від Китаю

Apple оголосила про запуск виробництва iPhone 14 в Індії набагато раніше, ніж очікувалося – лише через три тижні після його презентації. Компанія прагне диверсифікувати виробництво своєї техніки, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія скоротила традиційне відставання індійського виробництва від китайського. Раніше випускати iPhone останнього покоління в Індії починали лише через 6-9 місяців після презентації. 
  • Apple прагне диверсифікувати виробництво своєї техніки, скоротивши залежність від виробничої бази в Китаї, з урядом якого США останнім часом все частіше виникають конфлікти.
  • Компанія Foxconn Technology Group, головний виробничий партнер Apple, пропрацювала всі моменти, включаючи процес доставки компонентів з Китаю до Індії та складання iPhone 14 на заводі в Сріперумбудурі. 
  • Очікується, що iPhone місцевого виробництва надійдуть у продаж у країні наприкінці цього року.

Контекст

Apple почала складання смартфонів в Індії в 2017 році, але компанія в основному використовувала виробничі потужності в країні для випуску моделей попередніх поколінь, тоді як актуальне покоління випускалося головним чином у Китаї. Проте iPhone 13 вже випускали в Індії нарівні з Китаєм.

За оцінками аналітиків, до 2025 року Apple перетворить Індію на глобальний центр виробництва смартфонів iPhone, поступово скорочуючи залежність від Китаю. 

За прогнозами аналітиків JP Morgan, до кінця 2022 року Apple перенесе 5% світового виробництва iPhone 14 до Індії. Очікується, що компанія й надалі розширюватиме виробничі потужності в Індії, щоб до 2025 року виробляти тут 25% усіх iPhone.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні