Категорія
Новини
Дата

Кабмін звільнив керівництво митної служби (оновлено)

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія анонсував звільнення всього керівного складу Державної митної служби. Про це він написав у телеграм-каналі. За інформацію джерел Forbes, Кабмін звільнив в.о. голови митниці і двох заступників голови. Пізніше стало відомо, що один із заступників відмовився писати заяву на звільнення і пішов на лікарняний.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Країна під час війни буде змінюватися. Якщо хтось не готовий до змін, то держава сама прийде і допоможе їм змінитися», – зазначив Арахамія.
  • За інформацією нардепа Олексія Гончаренка, виконувати обовʼязки голови митниці буде заступник нинішнього очільника Сергій Звягінцев.
  • Як повідомив Forbes депутат з профільного комітету, звільнено за власним бажаням в.о. голови митної служби Вячеслава Демченка, першого заступника голови Олександра Щуцького та заступника голови Руслана Черкасського.
  • Доповнено. Пізніше стало відомо, що Черкасський відмовився писати заяву на звільнення і пішов на лікарняний. Цю інформацію підтвердив також народний депутат Ярослав Железяк, назвавши Черкасського «сірим кардиналом» митниці.

Контекст

Раніше правоохоронці викрили понад 10 високопосадовців, які нібито причетні до схеми розкрадання коштів на експорті українського зерна. Серед них – заступник начальника одного з департаментів Державної митної служби та керівництво Одеської митниці. За оцінками СБУ, збитки бюджету становлять 5,2 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні