Категорія
Новини
Дата

АРМА вперше придбає військові облігації за валюту. Уряд погодив купівлю паперів на $38 млн

1 хв читання

Кабінет Міністрів погодив АРМА купівлю військових облігацій на рекордну суму – майже $38 млн. Зокрема, $31 млн та €6,5 млн арештованих коштів, які розміщуються на рахунках Агентства, йдеться у пресрелізі АРМА. Дохід від облігацій планується спрямувати до держбюджету.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • За попередніми оцінками, держбюджет може отримати від цієї закупки майже 64 млн грн, зазначила голова АРМА Олена Дума. 
  • За її словами, далі дохід від військових облігацій, а це майже 4% річних від суми закуплених облігацій, буде скеровано до держбюджету. Ця сума може сягати $1,6 млн, що еквівалентно майже 64 млн грн.

Контекст

У 2022 році АРМА вперше придбало військові облігації за гроші фігурантів кримінальних справ. Перший пакет склав 152 млн грн. За результатами 2023 року, загальний обсяг ОВДП «Військові облігації» на рахунку в цінних паперах АРМА становив 3,6 млн штук на суму 3,7 млрд грн. Дохід від них перевищив 195,8 млн грн. 

Загалом за шість місяців 2024 року від купівлі військових облігацій АРМА отримало 432 млн грн, які поповнять держбюджет.

14 травня президент України підписав закон, який розширив повноваження АРМА щодо придбання Військових облігацій за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд