Категорія
Новини
Дата

Аудитори EY та Deloitte слідом за PwC та KPMG відмовляються від роботи з РФ. Звʼязки з агресором розірвали всі компанії «великої четвірки»

Аудиторські компанії Ernst & Young та Deloitte слідом за PricewaterhouseCoopers та KPMG заявили про вихід з російського ринку. Про це повідомляє Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • EY більше не буде обслуговувати жодних російських державних клієнтів, держпідприємств та фізичних осіб під санкціями в будь-якій точці світу, заявила EY у понеділок.
  • Компанія почала реструктуризацію своєї російської фірми для виключення з групи.
  • Російський персонал EY становить трохи більше 1,5% від штату у 299 000 осіб. Також 700 осіб працює в Україні.
  • Deloitte 7 березня оголосила, що відмовляється від компаній-членів РФ та Білорусі та відокремить свою практику в цих країнах від глобальної мережі фірм-членів.

Контекст

Deloitte була першою з аудиторських компаній «великої четвірки», яка заявила про наміри вийти з РФ, і останньою з них оголосила про остаточний вихід з ринку країни-агресора на тлі війни з Україною.

Раніше аудиторські компанії із великої четвірки KPMG і PricewaterhouseCoopers заявили, що закриють філіали у Росії та Білорусі через війну проти України.

Велика четвірка аудиторських компаній структурована як мережі місцевих партнерств. Це означає, що їхні російські підприємства продовжать існувати як самостійні організації під новими назвами.

Світ протестує проти агресії Росії в Україні, зокрема за допомогою санкцій. Навіть традиційно нейтральні країни – Швейцарія, Південна Корея, Сингапур – вирішили завдати удару російській економіці, щоб допомогти закінчити війну в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні