Категорія
Новини
Дата

Австрійська страхова компанія Uniqa Group йде з Росії

Uniqa Insurance Group продає свою 75-відсоткову частку в російській компанії «Райффайзен Життя» тамтешній страховій компанії «Ренесанс Життя», таке ж рішення ухвалив і Райффайзенбанк, який належить групі Raiffeisen Bank International і володіє рештою 25% акцій, йдеться у повідомленні компанії.

Ключові факти

  • У компанії повідомили, що практично припинили будь-які нові ділові операції в Росії відразу після початку війни в Україні, а також утрималися від подальших інвестицій.
  • Разом з партнером по спільному підприємству Райффайзенбанку, минулого року Uniqa розглянула всі варіанти для подальшої долі бізнесу.
  • «Зараз ми робимо останній логічний крок, продаючи нашу російську дочірню компанію, на частку якої припадає значно менше одного відсотка виручки групи і, отже, вона відіграє незначну роль у нашому портфелі. Це означає, що ми йдемо з Росії», – сказав член правління Uniqa Вольфганг Кіндл.
  • Продаж компанії здійснюється відповідно до процедур та обмежень, встановлених російською владою, а також вимагає всіх дозволів регулювальних органів. 
  • Ціна угоди не розголошується через домовленість сторін.

Контекст

Приблизно 2000 заявок від іноземних компаній про вихід із ринку чекають на схвалення від уряду РФ, але лише щоб розглянути їх усі, знадобиться щонайменше вісім років. Про це у квітні йшлося у моніторингу KSE Institute у межах проєкту «Самосанкції» про вплив виходу іноземного бізнесу на економіку РФ.

За даними KSE, лише 15,7% іноземних компаній повністю згорнули діяльність і покинули ринок РФ, тоді як 28% вичікують і 23,8% компаній продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 32,5% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з РФ найближчим часом.

Сумарні прямі втрати найбільших європейських компаній у Росії з початку війни сягнули €100 млрд, писало видання Financial Times. Знецінення активів та інші списання відображені у звітах 176 із 600 проаналізованих компаній, більше половини припали на нафтогазовий та енергетичний сектори.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні