Категорія
Новини
Дата

Власник Dominoʼs Pizza у Росії подає заяву про банкрутство

Компанія DP Eurasia подає заяву про банкрутство свого російського бізнесу та залишить країну, заявив оператор бренда Dominoʼs Pizza у Росії, Туреччині, Азербайджані й Грузії, йдеться в офіційній заяві. У компанії відмовилися від оцінки фінансових збитків.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «В умовах все більш складної ситуації безпосередня холдингова компанія DP Russia тепер змушена піти на цей крок, який призведе до припинення спроб продажу DP Russia як підприємства і, що неминуче, припинення присутності групи в Росії», – йдеться в повідомленні DP Eurasia. 
  • Хоча ще зарано оцінювати фінансові наслідки банкрутства, компанія заявила, що зовнішній борг підрозділу в розмірі близько 520 млн руб. ($5,56 млн) погашений турецьким дочірнім підприємством, що призвело до скорочення валового боргу групи.
  • За даними Reuters, DP Russia, третя за величиною компанія з доставки піци в РФ, управляла близько 142 закладами.

Контекст

У квітні минулого року DP Eurasia заявила, що планує залишитися у РФ, але обмежить свої інвестиції. У жовтні лондонська компанія повідомила, що продовжить оптимізувати кількість своїх закладів у Росії і що на кінець жовтня у неї в країні було 171 кафе порівняно зі 192 закладами роком раніше.

У грудні компанія розглядала варіанти для свого бізнесу в Росії, включаючи продаж. Темп виходу з РФ західних компаній суттєво сповільнився. Керівники кажуть, що схвалення уряду – тривалий і складний процес.

DP Eurasia NV – компанія зі штаб-квартирою в Нідерландах, яка працює як франчайзі Dominoʼs Pizza в Туреччині, Росії, Азербайджані та Грузії. Компанія пропонує послуги з доставки піци, а також їжу на виніс у більш ніж 570 закладах.

У серпі минулого року Dominoʼs Pizza Inc. пішла з Італії через сім років після відкриття першої піцерії, не витримавши конкуренції з місцевими ресторанами та сервісами доставки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні