Категорія
Новини
Дата

Японська Uniqlo йде з Росії. Ритейлер відмовився від оренди приміщень для магазинів

1 хв читання

Японський ритейлер одягу Uniqlo відмовився від оренди приміщень для всіх своїх російських магазинів. Про це пишуть «Ведомости» з посиланням на одного із партнерів компанії. Інформацію також підтвердили власники торгових центрів.

Ключові факти

  • Як зазначає видання, багато площ магазинів уже зайняли інші бренди. Представник ТРЦ «Метрополіс» повідомив, що Uniqlo не орендує приміщення з 1 червня.
  • Японська компанія розірвала всі контракти на оренду з усіма штрафними санкціями, звільнила весь персонал, виплативши їм по 11 окладів, пише видання. Японські менеджери переведені до інших країн.
  • ТОВ «Юнікло Рус» припинило будь-яку діяльність, але воно не буде ліквідовано, розповів один із партнерів. За його словами, Uniqlo розраховує надалі відновити діяльність.

Контекст

На початку травня стало відомо, що Uniqlo вирішила закрити у РФ більшість своїх великих магазинів, отримавши в країні більше 10,8 млрд руб. ($140 млн) збитків за підсумками 2022 року.

Після початку вторгнення в Україну Uniqlo оголосила про тимчасове призупинення роботи своїх магазинів у Росії. 

До березня 2022 року під брендом Uniqlo у країні працювало 50 точок, на кінець січня 2023-го їх залишилося 27, які були тимчасово закриті.

Весь минулий рік ритейлер розпродував стоки в онлайні. За 2022 рік «Юнікло Рус» змогла виручити 12,07 млрд руб. (понад $156 млн). Водночас мережа зазнала збитків на 10,78 млрд руб. (понад $140 млн), хоча з 2018 року російський бізнес Uniqlo був прибутковим. 

Gloria Jeans стала одним із основних гравців, які займають площі, що звільняються: мережа відкрила понад 30 магазинів, де раніше знаходилися, зокрема, H&M, Decathlon, Marks & Spencer.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні