Категорія
Новини
Дата

Японська Uniqlo йде з Росії. Ритейлер відмовився від оренди приміщень для магазинів

Японський ритейлер одягу Uniqlo відмовився від оренди приміщень для всіх своїх російських магазинів. Про це пишуть «Ведомости» з посиланням на одного із партнерів компанії. Інформацію також підтвердили власники торгових центрів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Як зазначає видання, багато площ магазинів уже зайняли інші бренди. Представник ТРЦ «Метрополіс» повідомив, що Uniqlo не орендує приміщення з 1 червня.
  • Японська компанія розірвала всі контракти на оренду з усіма штрафними санкціями, звільнила весь персонал, виплативши їм по 11 окладів, пише видання. Японські менеджери переведені до інших країн.
  • ТОВ «Юнікло Рус» припинило будь-яку діяльність, але воно не буде ліквідовано, розповів один із партнерів. За його словами, Uniqlo розраховує надалі відновити діяльність.

Контекст

На початку травня стало відомо, що Uniqlo вирішила закрити у РФ більшість своїх великих магазинів, отримавши в країні більше 10,8 млрд руб. ($140 млн) збитків за підсумками 2022 року.

Після початку вторгнення в Україну Uniqlo оголосила про тимчасове призупинення роботи своїх магазинів у Росії. 

До березня 2022 року під брендом Uniqlo у країні працювало 50 точок, на кінець січня 2023-го їх залишилося 27, які були тимчасово закриті.

Весь минулий рік ритейлер розпродував стоки в онлайні. За 2022 рік «Юнікло Рус» змогла виручити 12,07 млрд руб. (понад $156 млн). Водночас мережа зазнала збитків на 10,78 млрд руб. (понад $140 млн), хоча з 2018 року російський бізнес Uniqlo був прибутковим. 

Gloria Jeans стала одним із основних гравців, які займають площі, що звільняються: мережа відкрила понад 30 магазинів, де раніше знаходилися, зокрема, H&M, Decathlon, Marks & Spencer.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні