Категорія
Новини
Дата

«Автомагістраль-Південь» купує мостобудівельну компанію

Антимонопольний комітет України (АМКУ) 7 березня надав дозвіл компанії «Автомагістраль-Південь» на придбання контрольного пакета у статутному капіталі ТОВ «Об’єднана мостобудівельна компанія», йдеться у повідомленні АМКУ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Надано дозвіл на придбання ТОВ «Автомагістраль-Південь» частки у статутному капіталі ТОВ «Об’єднана мостобудівельна компанія», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства», – йдеться у повідомленні.
  • За даними YouControl, ТОВ «Об’єднана мостобудівельна компанія» через німецьку Bonum Pontem GmBH контролює бізнесмен Михайло Беккер. Вона є власником кількох підприємств, що спеціалізуються на будівництві мостів.
  • За підсумками 2023 року компанія отримала чистий дохід у 12,3 млн грн (7,6 млн грн у 2022-му), активи на кінець 2023 року оцінювались у 22,3 млн грн.

Контекст

У лютому 2022 року, за два тижні до початку повномасштабного вторгнення РФ «Автомагістраль-Південь» вже отримувала дозвіл АМКУ на придбання «Об’єднаної мостобудівельної компанії». Однак тоді угода не була відбулася, звернув увагу БЦ.

«Автомагістраль-Південь» – головний підрядник ініціативи Володимира Зеленського «Велике будівництво». У 2020 році вона виграла тендерів на 28,8 млрд грн – майже стільки ж, скільки три найближчих конкуренти разом узятих, писав Forbes у матеріалі «Як маловідома дорожня компанія з Одеси вибилася в лідери «Великого будівництва».

Обороти «Автомагістраль-Південь» збільшилися пропорційно – більш ніж у 2,5 раза, до 16,9 млрд грн, а прибуток ще більше – у 9,4 раза, до 633,9 млн грн.

У 2017–2019 роках, за даними ініціативи моніторингу прозорості інфраструктури CoST Україна, компанія отримала підрядів на 26,9 млрд грн. А 2020-го виграла 23% дорожніх тендерів на 28,8 млрд грн.

Власником ТОВ «Автомагістраль-Південь» з 2023 року є бізнесмен Олександр Бойко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні