Категорія
Новини
Дата

Баффет збільшив ставку на пʼять торгових домів Японії. Акції компаній зростають на новинах про інтерес мільярдера

Інвесткомпанія Berkshire Hathaway Воррена Баффета збільшила частку в пʼяти найбільших японських торгових домах (так званих Sogo shosha) в середньому до більш ніж 8,5%, пише Bloomberg

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Berkshire планує збільшити свої інвестиції до 9,9% в Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui & Co та Sumitomo. «Після цього Berkshire Hathaway не планує здійснювати жодних покупок, якщо тільки не буде отримано спеціальне схвалення інвестицій з боку ради директорів», – йдеться у повідомленні інвесткомпанії.
  • Баффет зробив ставку на пʼять японських торгових домів улітку 2020 року. Тоді Berkshire Hathaway купила трохи більше 5% акцій компаній, кожна з яких належить до Sogo shosha. Загальна сума вкладень оцінювалася в $6,22 млрд. У листопаді 2022 року Berkshire збільшив частку до 6%.
  • У квітні цього року компанія Баффета повідомляла, що знову збільшила частки у пʼяти найбільших торгових компаніях Японії до 7,4% та розглядає можливість подальших інвестицій в інші компанії країни. 

Контекст

Після новин про інтерес Баффета до японських торгових домів їхні акції показували суттєве зростання. Цього року всі акції, в яких інвестував Баффет, зросли більш ніж на 30%, а акції Marubeni подорожчали на 62%. З кінця 2020 року папери японської торгової компанії Marubeni зросли в ціні більш ніж утричі.

Підтримка відомого інвестора у поєднанні з ознаками стабільної інфляції в країні та заходи щодо підвищення прибутковості акціонерів, включаючи зворотний викуп акцій, допомогли підняти японські акції до 33-річного максимуму.

За даними порталу GuruFocus, найбільшу частку в портфелі Berkshire Hathaway займав IT-сектор (45,1%), далі йдуть фінанси (24%), енергетика (12%), споживчі товари (12%), комунікаційні послуги (3,7%) та охорона здоровʼя (1,4%). 

Загалом у портфелі фінансового конгломерата на кінець третього кварталу було 49 компаній. Apple зберегла лідерство за часткою в портфелі (41,76%), друге та третє місця посіли Bank of America (10,3%) та Chevron (8%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні