Категорія
Новини
Дата

Байден закликав американців не перетворювати політику на «арену для вбивств» після замаху на Трампа

1 хв читання

Джо Байден. Фото: скріншот із відеозвернення

Джо Байден. Фото: скріншот із відеозвернення

Президент США Джо Байден закликав американців «знизити температуру» у політиці після замаху на Дональда Трампа під час передвиборчого мітингу в західній Пенсильванії. Про це він сказав у рідкісному зверненні до нації з Овального кабінету ввечері 14 липня.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • «Нам потрібно знизити температуру в нашій політиці. Не можна дозволити, щоб таке насильство стало нормою. Політична риторика в нашій країні стала дуже гарячою. Пора її охолодити. Ми усі несемо за це відповідальність», – сказав Байден. 
  • Він нагадав про атаки на членів конгресу від обох партій, про штурм Капітолія 6 січня 2021 року і напад на чоловіка колишньої спікерки палати представників Ненсі Пелосі. 
  • «Розбіжності неминучі в американській демократії. Але політика ніколи не повинна перетворюватися в буквальному сенсі на поле бою, або, не дай боже, на арену для вбивств», – сказав Байден.

Контекст

Звернення Байдена до американського народу з Овального кабінету стало третім за час його президентства. Зазвичай такі виступи присвячені подіям, які мають велике значення для американців. Попереднє звернення Байден робив у жовтні минулого року, після нападу ХАМАС на Ізраїль.

Звернення стало рішучою спробою президента США заспокоїти американців, шокованих зухвалим актом політичного насильства в суботу, зазначає FT

«Телевізійне звернення в прайм-тайм у неділю ввечері надало 81-річному Байдену можливість продемонструвати стійке лідерство на тлі безладу в його Демократичній партії і сумнівів щодо його здатності вести передвиборчу кампанію проти Трампа і керувати країною протягом наступних чотирьох років», – пише видання.

У 45-го президента США Дональда Трампа вистрілили під час виступу на передвиборчому мітингу в Батлері у штаті Пенсильванія 13 липня. Куля зачепила праве вухо політика. Внаслідок стрілянини загинув один із відвідувачів мітингу, двоє людей поранені. 

У ФБР повідомили, що в Трампа стріляв 20-річний Томас Меттью Крукс. Стрільця ліквідували співробітники Секретної служби. За даними ФБР, нападник діяв один, а гвинтівку типу AR йому купив батько. Крукс був зареєстрований як республіканець, водночас він пожертвував $15 у комітет політичної дії, повʼязаної з Демократичною партією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд