Категорія
Новини
Дата

«Я нікуди не йду». Байден заявив про намір боротися за переобрання до кінця

2 хв читання

Президент США Джо Байден відправив листа законодавцям-демократам, у якому заявив про намір залишитися в президентській гонці до кінця і перемогти Дональда Трампа, про що написав у соцмережі Х.

У демократичній партії почалися обговорення заміни кандидатури Байдена після його виступу на дебатах, який викликав сумніви щодо його здатності перемогти Трампа і займати посаду ще чотири роки.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • «Я твердо маю намір залишитися в цій гонці, дійти до кінця і перемогти Дональда Трампа», – написав Байден у листі на двох сторінках, адресованому законодавцям-демократам і опублікованому його передвиборчим штабом.
  • У вихідні демократи Палати представників у приватному порядку заявили, що хочуть, щоб 81-річний Байден вийшов із гонки. У листі президента ясно сказано, що він не збирається йти, пише Bloomberg.
  • «Питання про те, як рухатися вперед, широко обговорюється вже понад тиждень. І настав час покласти цьому кінець, – написав Байден. – Будь-яке ослаблення рішучості чи відсутність ясності щодо майбутнього завдання лише допомагає Трампу та шкодить нам. Настав час обʼєднатися, рухатися вперед як єдина партія та перемогти Дональда Трампа».
  • Байден відправив листа і в понеділок вранці зробив незапланований виступ на каналі MSNBC, він сказав, що засмучений цією ситуацією, та кинув виклик демократам, які хочуть, щоб інший кандидат влаштував битву на партійному зʼїзді у серпні.
  • «Я нікуди не піду», – заявив Байден телеканалу MSNBC.
  • Президент сказав, що його зустрічі у Вісконсіні та Пенсільванії за останні кілька днів дали йому впевненість у тому, що люди хочуть, щоб він залишився у гонці. «Будь-який із цих хлопців, хто не вважає, що мені слід балотуватися, може балотуватися проти мене. Уперед. Балотуйтесь у президенти. Киньте мені виклик на зʼїзді», – сказав Байден.
  • Президент також відмахнувся від занепокоєння великих спонсорів, заявивши, що він зосереджений на тому, у що вірять пересічні демократи та виборці. 
  • Байден та його команда заявили, що він планує продовжити поїздку до Мічігана, Техасу та Невади після проведення саміту НАТО цього тижня у Вашингтоні. 

Контекст

Вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті вибори американського президента. 27 червня між кандидатами відбулися перші дебати. Колишній президент США Дональд Трамп в ефірі телеканалу CNN, звинуватив Джо Байдена у «заохочуванні президента РФ Володимира Путіна вторгнутися в Україну». Чинний президент назвав ці слова «нісенітницею» і наголосив, що саме Трамп підігравав агресору.

У ході дебатів Байден повторював репліки, робив тривалі паузи та висловлив кілька хибних тверджень, що посилило побоювання щодо його віку та занепокоєння демократів щодо здатності їхнього кандидата перемогти республіканця Трампа на виборах у листопаді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд