Категорія
Новини
Дата

Bellingcat створив інтерактивну карту шкоди інфраструктурі та мирному населенню України

Портал журналістських розслідувань Bellingcat документує інциденти із завданням шкоди інфраструктурі та мирному населенню України та створив відповідну інтерактивну карту. Про це йдеться у повідомленні Bellingcat.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Команда Bellingcat з початку війни документує інциденти, що публікуються в соцмережах, де зафіксовано завдання шкоди цивільному населенню.
  • Щодня зʼявляється багато фактів, тому Bellingcat та учасники Global Authentication Project почали наносити ці інциденти на інтерактивну картку.
  • Карту TimeMap можна переглянути у повноекранному форматі (поки не підтримується на мобільних пристроях).

Контекст

Bellingcat – вебсайт журналістських розслідувань, що спеціалізується на фактчекінгу та розвідці відкритих джерел. Заснований британським журналістом і колишнім блогером Еліотом Гіґґінсом.

Global Authentication Project – це широка спільнота дослідників відкритих джерел, які допомагають дослідженням Bellingcat за допомогою структурованих завдань та зворотного звʼязку.

Мета проекту – описати інциденти, де є свідчення у відкритих джерелах про можливе завдання шкоди цивільним особам та інфраструктурі в Україні, а також спробувати встановити, де і коли саме сталися ці інциденти. Документування цих інцидентів особливо важливе на тлі заяв російської влади, що вони не прагнуть атакувати мирних жителів і уникають ударів по цивільній інфраструктурі. Як працює TimeMap, можна подивитися тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні