Категорія
Новини
Дата

Білий дім доручив виробникам чипів готуватися до обмеження поставок до Росії, – Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена попередила напівпровідникову галузь про можливі безпрецедентні обмеження експорту до Росії у разі її вторгнення в Україну, пише Reuters. Йдеться про потенційне блокування доступу РФ до глобального постачання електроніки.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Керівництво галузевої асоціації Semiconductor Industry Association (SIA) та чиновники Агентства національної безпеки (NSA) США обговорили можливу заборону на постачання споживчої електроніки до Росії. Представники NSA сказали керівникам SIA бути готовими до безпрецедентних дій проти Росії, якщо вона вторгнеться в Україну.
  • NSA оцінює кризу навколо України як найсерйознішу загрозу транскордонного вторгнення з часів Другої світової війни.
  • Галузі радять перевірити захищеність компʼютерів представників, які працюють у РФ, і бути готовими припинити постачання.
  • «Ми можемо опинитися в «незвіданих водах» з таким потенційно широким експортним контролем. Ми все ще намагаємося оцінити, який ефект може бути для глобальних ланцюжків постачання», — заявив офіційний представник SIA зі звʼязків із громадськістю Джиммі Гудріч.

Контекст

Запровадження санкцій у разі вторгнення Росії в Україну матиме катастрофічні наслідки для російської економіки, заявив напередодні президент США Джо Байден на прес-конференції. За його словами, будь-яке новий перетин кордону російською армією та вбивства українських солдатів будуть вважатися вторгненням, яке спричинить потужні санкції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні