Категорія
Новини
Дата

Безробітних в Україні залучатимуть до суспільно корисних робіт: розбору завалів чи будівництва захисних споруд

Офіційно зареєстровані безробітні, які впродовж 30 днів не працевлаштувалися, будуть залучатися до суспільно корисних робіт. Відповідний документ уряд затвердив на засіданні 21 червня, пише Укрінформ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Безробітні будуть залучатися до суспільно корисних робіт. Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні – визначатиме місцева влада», – повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
  • Держава сплачуватиме кожному залученому до суспільно корисних робіт мінімальну зарплату (6500 грн). За словами премʼєра, уряд фактично усуває можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи.
  • «В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати й захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту», – наголосив Шмигаль.
  • Окремо він повідомив, що статус та виплати по безробіттю відтепер втрачаються, якщо людина перебуває за кордоном більше ніж 30 днів під час воєнного стану.

Контекст

Від початку воєнних дій в Україні через службу зайнятості працевлаштовано майже 70 000 осіб. Загалом з початку року цифра сягає понад 120 000, сказала на початку червня директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк. 

За її інформацією, на сьогодні кількість зареєстрованих у службі зайнятості людей становить 308 000, що на 20% менше в порівнянні з минулим роком. Допомогу із безробіття з них отримують 262 000 українців. Якщо порівнювати з даними на початок війни, то офіційно зареєстрованих в службі безробітних навіть поменшало на 2%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні