Категорія
Новини
Дата

Білл Ґейтс прогнозує перехід на триденний робочий тиждень завдяки штучному інтелекту

1 хв читання

Засновник Microsoft Білл Ґейтс вважає, що розвиток штучного інтелекту дозволить людям перейти на триденний робочий тиждень, пише Business Insider. На його думку, ШІ не забере у людей роботу, але «змінить її назавжди».

Ключові факти

  • За словами Ґейтса, завдяки ШІ одного разу може настати час, коли людям «не доведеться так багато працювати».
  • «Якщо зрештою ви отримаєте суспільство, в якому вам доведеться працювати лише три дні на тиждень, це, ймовірно, нормально», — сказав він під час подкасту What Now.
  • Він пояснив, що у майбутньому, можливо, «машини зможуть виробляти всю їжу та інше», і людям не доведеться працювати понад пʼять днів на тиждень, щоб заробити прожитковий мінімум.
  • На думку Ґейтса, ШІ не забере у людей роботу, але «змінить її назавжди».
  • Раніше засновник Microsoft передбчав, що ефект широкого впровадження ШІ буде меншим, ніж промислової революції, але його можна порівняти з компʼютеризацією.
  • Ґейтс не єдиний, хто передбачає скорочення робочого тижня. Раніше генеральний директор JPMorgan Джеймі Даймон заявив, що через штучний інтелект наступне покоління працівників матиме лише три з половиною робочі дні на тиждень.

Контекст

Випуск ChatGPT започаткував гонку серед технологічних компаній, таких як Google і Microsoft, за створення аналогічних технологій. У середині березня компанія OpenAI презентувала четверту версію мовної моделі ChatGPT.

Після цього понад 1000 технологічних лідерів і дослідників підписали відкритий лист із закликом ввести шестимісячний мораторій на розробку нових систем, оскільки технології ШІ становлять «серйозні ризики для суспільства та людства». За кілька днів 19 нинішніх і колишніх лідерів Асоціації з розвитку штучного інтелекту, академічного товариства з 40-річною історією, випустили власний лист із попередженням про ризики, повʼязані зі ШІ. 

350 технічних керівників і вчених, які займаються ШІ, забили на сполох щодо технології, наголосивши у спільній заяві, що вона є таким самим великим ризиком, як пандемія та ядерна війна. Серед підписантів заяви – Сем Альтман, гендиректор OpenAI.4

Раніше у своїй колонці засновник Microsoft Білл Ґейтс писав, що ризики, які несе штучний інтелект, реальні, але з ними можна впоратися.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні