Категорія
Новини
Дата

BlackRock закриває фонд російських цінних паперів. На піку вартість Russia ETF досягала $800 млн

Міжнародна інвестиційна компанія BlackRock розпочне процес закриття біржового фонду російських цінних паперів Russia ETF, пише Bloomberg із посиланням на заяву компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 17 серпня BlackRock розпочне ліквідацію свого біржового фонду, яка може зайняти «тривалий період часу», як мінімум до кінця 2023 року, вважають у компанії.
  • Після 31 грудня 2023 року, якщо фонд не зможе ліквідувати свої активи, BlackRock може припинити діяльність фонду в будь-який час. Але в акціонерів не буде гарантії отримання доходів, повʼязаних із російськими цінними паперами та депозитарними розписками.
  • Доходи від кількох активів Russia ETF, які можуть бути ліквідовані, розподілять між акціонерами. Більшість активів фонду нині не можна продати через санкцій чи зупинки торгів на біржах, йдеться в повідомленні.
  • На піку, у 2018 році, вартість активів у фонді перевищувала $800 млн, проте після вторгнення Росії в Україну вона впала практично до нуля.

Контекст

Наразі Russia ETF переважно володіє російськими звичайними акціями, продаж яких російський уряд заборонив іноземцям, а також депозитарними розписками, торгівля якими наразі припинена на біржах США та Британії.

24 березня СЕО BlackRock (капіталізація $112 млрд) Ларрі Фінк надіслав листа акціонерам, у якому заявив, що вторгнення Росії в Україну ознаменувало кінець глобалізації. Конфлікт перевернув нинішній світовий порядок, який існував із часів холодної війни, і матиме тривалі глобальні економічні наслідки. Росію відрізали від ринків світового капіталу, що стало демонстрацією відданості великих компаній ключовим цінностям, заявляв Фінк, і ця «економічна війна» є доказом того, чого можна досягти, коли компанії, за підтримки акціонерів, протистоять жорстокості та агресії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні