Категорія
Новини
Дата

Блокада кордону. Польща просить скасувати «єЧергу» на трьох пунктах пропуску

Польща просить продовжити пілот зі скасуванням «єЧерги» на пунктах пропуску «Нижанковичі – Мальховіце», «Угринів – Долгобичув», а також «Рава-Руська – Гребенне». Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач в інтервʼю «Інтерфакс-Україна».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Деркача, Мінінфраструктури отримало листа від польських колег, які запропонували продовжити пілот зі скасуванням «єЧерги» на ПП «Нижанковичі – Мальховіце», «Угринів – Долгобичув», а також скасувати «єЧергу» ще і на ПП «Рава-Руська – Гребенне». 
  • «Ми читаємо це і розуміємо, що, напевно, наша остання комунікація на кордоні не досягла мети. Адже ми пояснили, що система електронної черги дуже важлива для країни, ми показали результат, вона справді діє. І вони ніби погодилися», – сказав заступник міністра.

Контекст

Дію угоди про скасування «єЧерги» для порожнього транспорту на ПП «Нижанковичі – Мальховіце» було продовжено до 1 березня.

Крім того, на ПП «Ягодин – Дорогуськ» припинився рух вантажного транспорту. Там не пропускають гуманітарні, швидкопсувні вантажі та паливо. Через цей пункт пропуску з України не можуть виїхати порожні вантажівки, які їдуть по критично необхідні товари. Вони змушені чекати у більше ніж 15-кілометровій черзі для порожнього транспорту на пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце».

Заблокованими для вільного руху вантажівок залишаються «Ягодин – Дорогуськ», «Угринів – Долгобичув», «Устилуг – Зосин», «Шегині – Медика», «Рава-Руська – Гребенне» та «Краківець – Корчова». На території Польщі в черзі перебувають 3000 вантажівок.

Водночас українська влада обговорює запровадження обмежувальних заходів на торгівлю із Польщею у відповідь на блокаду кордону з боку польських фермерів та марні спроби уряду Польщі розв’язати проблему. Про це повідомили Forbes два топчиновники в уряді.

Як саме може відповісти Україна, конкретики поки немає. Може йтися про обмеження або повну заборону ввезення в Україну польських молочних продуктів і фруктів, уточнює співрозмовник Forbes в українському уряді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні