Категорія
Гроші
Дата

Дзеркальна відповідь. Українська влада міркує над забороною імпорту з Польщі. Наскільки це реально та як вплине на економіки обох країн (ритейлери не бояться)

Заборона імпорту польської агропродукції /Getty Images

Україна розглядає можливість заборони імпорту польської агропродукції. Які продукти можуть заборонити Фото Getty Images

Українська влада обговорює запровадження обмежувальних заходів на торгівлю із Польщею у відповідь на блокаду кордону з боку польських фермерів та марні спроби уряду Польщі розв’язати проблему. Про це повідомили Forbes два топчиновники в уряді. Які рішення обговорюються та чи готові до обмеження імпорту польських продуктів українські торговельні мережі

Україна може запровадити загороджувальні торговельні заходи для польських товарів, повідомив Forbes співрозмовник в українському уряді.

«Хотілося б уникнути цього, але ми зараз у найнижчій точці, і якщо так піде і надалі, то це доведеться зробити», – каже урядовець на умовах анонімності через чутливість питання. 

Керівництво країни справді обговорює таку можливість, каже Forbes 15 лютого Микола Сольський, міністр аграрної політики та продовольства України.

«Ми за конструктив, але, звичайно, будемо готові реагувати», – каже він. За його словами, рішення може бути ухвалене протягом двох тижнів. «Подивимося, що відбуватиметься», – додав він. Надавати більше деталей Сольський відмовився. «Це тонка тема, поки коментувати нічого», – пояснив він.

16 лютого Сольський провів зустріч з міністром сільського господарства Польщі Чеславом Секерським, повідомили Forbes у пресслужбі Мінагро Польщі, але відмовилися надати подробиці. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні