Категорія
Новини
Дата

Блокування кордону. Польські перевізники відхилили пропозицію, напрацьовану на тристоронніх переговорах

На пункті пропуску «Дорогуськ» на українсько-польському кордоні 15 листопада відбулись тристоронні перемовини щодо розблокування пунктів пропуску. Польські протестувальники відхилили пропозицію, напрацьовану в ході перемовин, йдеться у повідомленні пресслужби Мінінфраструктури. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У перемовинах взяли учать представники Мінінфраструктури України, Польщі та Директорату Єврокомісії з питань транспорту та мобільності (DG MOVE). Ключове питання – напрацювання спільних рішень для розблокування кордону.
  • В Мінінфраструктури зазначили, що головна вимога протестувальників – це повернення до системи дозволів. Українська сторона заявила, що ця вимога виконана бути не може, а в DG MOVE наголосили, що таке питання не може бути предметом цієї зустрічі. 
  • Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС буде діяти щонайменше до 30 червня наступного року, йдеться у повідомленні.
  • Сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам. Останні пропозиції не погодили, повідомили в Мінінфраструктури. 

Контекст

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: Корчова – Краковець, Гребенне – Рава-Руська та Дорогуськ – Ягодин. 

Організатори протесту пропускають лише безпекові та гуманітарні вантажі, решту – по одному вантажному автомобілю на годину. Якщо Україна не виконає їхні умови, польські перевізники планують продовжувати страйки до 3 січня.

Переговори 13 листопада з польськими протестувальниками, які блокують рух вантажівок на кордоні, теж не мали успіху.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси з польськими мітингарями, читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні