Категорія
Новини
Дата

Україні не вдалось домовитися з польськими перевізниками про розблокування кордону. Вони продовжать страйк

Україні не вдалось домовилася з польськими перевізниками про розблокування кордону /Shutterstock

Україні не вдалось домовилася з польськими перевізниками про розблокування кордону Фото Shutterstock

Переговори у понеділок, 13 листопада, з польськими протестувальниками, які блокують рух вантажівок на кордоні, не мали успіху, повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач у Facebook.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Деркача, ключова вимога протестувальників: повернути систему дозволів на вантажоперевезення. «Це питання, яке на таких зустрічах не обговорюється», – пояснив він. А для України принципово, щоб «транспортний безвіз» не припинявся до перемоги у війні, розв’язаній Росією. 
  • «Абсурдність вимоги в тому, що польські протестувальники звертаються не до свого уряду, а хочуть, щоб Україна звернулась до ЄС щодо дозволів», – зазначив Деркач.
  • Також він додав, що український уряд запропонував польській владі компромісні варіанти, щоб збільшити пропускну спроможність на кордонах. Зокрема, запустити смуги для порожніх вантажівок на ПП «Угринів – Долгобичів» та «Грушів – Будомеж».Однак поки що відповіді не отримав. 

Контекст

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: Корчова – Краковець, Гребенне – Рава-Руська та Дорогуськ – Ягодин. 

Організатори протесту пропускають лише безпекові та гуманітарні вантажі, решту – по одному вантажному автомобілю на годину. Якщо Україна не виконає їхні умови, польські перевізники планують продовжувати страйки до 3 січня.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси з польськими мітингарями, читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні