Категорія
Новини
Дата

BMW планує перейти на сонячну й водневу енергетику на випадок зупинки постачання російського газу

Німецький автобудівний концерн BMW вивчає можливості нових інвестицій у сонячну, геотермальну й водневу енергетику на випадок, якщо Росія припинить постачати газ у Німеччину. Про це пише Reuters з посиланням на члена ради директорів Мілана Недельковича.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія у виробництві на 54% залежала від природного газу, за результатами 2021 року. Тепер вона вивчає можливості обладнати заводи сонячними панелями й розробляє плани з місцевою владою щодо транспортування водню на свій завод у Лейпцигу, Німеччина.
  • «На нашу індустрію припадає 37% споживання природного газу в Німеччині, – відповів Неделькович на питання про те, що станеться з заводами BMW у разі зупинки постачання газу з Росії. – Не лише BMW, це призведе до зупинки всього сектору».
  • Новий завод автовиробника в угорському Дебрецені може стати першим заводом, що працюватиме повністю без викопного палива. Там планують використовувати сонячну енергетику й геотермальну. Геотермальна є більш стабільною, ніж відновлювані джерела енергії, які залежать від погодних умов.
  • Ядерну енергетику, на яку в Угорщині припадає половина енергопостачання, компанія розглядає лише як стабілізуючий фактор для проміжного періоду.

Контекст

31 березня Путін підписав указ про новий порядок розрахунків за постачання природного газу з «недружніми країнами». Для оплати рахунків за постачання газу західні країни мають відкрити рублеві рахунки в російських банках.

З 27 квітня «Газпром» припинив також постачання газу до Польщі й Болгарії. А з 21 травня – до Фінляндії.

Міністерство економіки Німеччини має намір у 2022 році скоротити залежність від газу з Росії з 55% до 30%. Влада Німеччини та Італії після переговорів з Євросоюзом повідомила компаніям, що вони можуть відкрити рахунки в рублях, щоб продовжувати купувати російський газ, не порушуючи санкцій проти Москви, повідомляв Reuters із посиланням на джерела 20 травня.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні