Британська Arm достроково закриє замовлення на участь у ІРО на тлі попиту на акції /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Британська Arm достроково закриє замовлення на участь у ІРО на тлі попиту на акції

Getty Images

Сильний попит змушує британського розробника процесорів Arm (належить японській SoftBank Group) достроково закрити книгу замовлень на IPO, пише Financial Times. Ціна може наблизитися до верхньої межі початкового діапазону $47–51 за акцію.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Банки, які гарантують лістинг Arm на суму $50 млрд, закриють замовлення на акції на день раніше, ніж планувалося, через високий попит на найбільше первинне публічне розміщення майже за два роки.
  • Джерела повідомили, що IPO британського розробника мікросхем завершиться у вівторок, а не в середу, як передбачалося раніше.
  • Нині кількість охочих взяти участь перевищує необхідну більш ніж у пʼять разів.
  • Інформатори додали, що акції Arm, як очікується, будуть оцінені в середу і можуть наблизитися до верхньої межі початкового діапазону $47-51 за акцію або навіть вище.
  • У верхній частині поточного діапазону IPO принесе $4,9 млрд для материнської компанії Arm SoftBank і оцінить компанію $54,5 млрд. У понеділок, ціну ще не було встановлено.

Контекст

Нинішній власник Arm, SoftBank, планує продати близько 10% своєї частки в компанії через лістинг на Nasdaq. Спочатку компанія сподівалася, що вартість угоди становитиме $70 млрд.

Незважаючи на звіт про стабільні продажі в останньому фінансовому році, компанія Arm, яка базується в Кембриджі, прогнозує прискорення зростання доходів, чому сприяє бум штучного інтелекту. Попит на її акції зберігся, незважаючи на побоювання деяких інвесторів з приводу падіння прибутку Arm в останньому кварталі та схильності компанії до численних ризиків у Китаї.

За 12 місяців, до 31 березня, Arm отримала чистий прибуток у $524 млн при виручці $2,7 млрд. Чистий прибуток знизився на 5%, виручка – на 1%. Приблизно чверть виручки компанія отримує у Китаї.

SoftBank Group купила Arm у 2016 році за $32 млрд. Японська компанія оголосила про намір вивести Arm на IPO після провалу угоди щодо купівлі британського розробника чипів американської Nvidia.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні