Категорія
Новини
Дата

Британська Arm може залучити до $10 млрд під час найбільшого IPO цьогоріч – Bloomberg

Британська компанія Arm Holdings Ltd., що належить SoftBank Group Corp., подала попередню заявку на первинне розміщення акцій на американській біржі Nasdaq у вересні, пише Bloomberg. Це може стати найбільшим ІРО року.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Arm повідомила, що пропозицію очолюють Barclays Plc, Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. та Mizuho Financial Group Inc.
  • Успішний дебют Arm стане успіхом для засновника SoftBank Масаесі Сона, чий Vision Fund минулого року втратив рекордні $30 млрд. Це також може підштовхнути десятки компаній до здійснення або подальшого відстрочення реалізації власних планів IPO. 
  • Arm не розкрила запропоновані умови продажу акцій у документі, але очікується, що вона добиватиметься оцінки від $60 млрд до $70 млрд. Компанія Arm, що базується в Кембриджі, Велика Британія, також провела переговори з деякими зі своїх найбільших клієнтів про підтримку IPO.
  • Arm прагнула залучити від $8 млрд до $10 млрд у ході IPO.
  • Цей лістинг має стати найбільшим у США після розміщення акцій виробника електромобілів Rivian Automotive Inc. на суму $13,7 млрд у жовтні 2021 року.
  • Цільова оцінка Arm відображає впевненість у тому, що вона виграє від стрімкого руху у бік чипів штучного інтелекту та генеративного ШІ – зрушення в галузі, яке допомогло виробнику чипів Nvidia Corp. досягти ринкової вартості в $1,2 трлн.

Контекст

Arm планує змінити назву на Arm Holdings Plc, перш ніж почне торгувати на ринку Nasdaq Global Select Market під абревіатурою ARM.

Хоча технологія Arm використовується майже в кожному смартфоні, вона маловідома серед споживачів. Arm продає креслення, необхідні для розробки мікропроцесорів, і ліцензує технологію, відому як набори інструкцій, які визначають, як програмне забезпечення взаємодіє з цими чипами. 

Рене Хаас, який обійняв посаду головного виконавчого директора Arm минулого року, тепер працює над виходом за межі ринку смартфонів на більш досконалі обчислення, особливо на чипи для центрів обробки даних і додатків ШІ.

Процесори для цього ринку є одними з найдорожчих і прибуткових у галузі. 

Згідно із заявою, SoftBank залишиться контролюючим акціонером Arm після початку торгів. SoftBank, що базується в Токіо, придбав практично всі 25% акцій Vision Fund в Arm за $16,1 млрд. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні