Категорія
Новини
Дата

Британська Arm планує залучити на IPO до $4,87 млрд при оцінці у $52 млрд

Британський розробник процесорів Arm (належить японській SoftBank Group) планує запропонувати свої американські депозитарні акції (ADS) у межах IPO на біржі Nasdaq за ціною $47–51 за штуку. Про це пише Bloomberg з посиланням на дані Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) США.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Враховуючи ціну акцій у $47–51, SoftBank зможе залучити до $4,87 млрд у результаті IPO, а капіталізація Arm може становити до $52,33 млрд.
  • Андеррайтери мають можливість придбати до 7 млн додаткових акцій.
  • Хоча раніше Arm планував зібрати від $8 млрд до $10 млрд, ця мета була знижена принаймні частково, тому що SoftBank вирішив купити 25% акцій, що належать його Vision Fund, а потім утримати більшу частину акцій компанії, зазначає видання. 
  • Якірні інвестори, зокрема Apple Inc., Nvidia Corp., Intel Corp., TSMC і Google, що входить до Alphabet Inc., заявили про плани купити ADS на суму до $735 млн, зазначає Arm.
  • Після IPO SoftBank все ще контролюватиме близько 90% акцій Arm, йдеться в документі.

Контекст

Arm планує змінити назву на Arm Holdings Plc, перш ніж почне торгувати на ринку Nasdaq Global Select Market під абревіатурою ARM.

Хоча технологія Arm використовується майже в кожному смартфоні, вона маловідома серед споживачів. Arm продає креслення, необхідні для розробки мікропроцесорів, і ліцензує технологію, відому як набори інструкцій, що визначають, як програмне забезпечення взаємодіє з цими чипами. 

Рене Хаас, який обійняв посаду головного виконавчого директора Arm минулого року, тепер працює над виходом за межі ринку смартфонів на більш досконалі обчислення, особливо на чипи для центрів обробки даних і додатків ШІ.

Процесори для цього ринку є одними з найдорожчих і прибуткових у галузі. 

За 12 місяців, до 31 березня, Arm отримала чистий прибуток у $524 млн при виручці $2,7 млрд. Чистий прибуток знизився на 5%, виручка – на 1%. Приблизно чверть виручки компанія отримує у Китаї.

SoftBank Group купила Arm у 2016 році за $32 млрд. Японська компанія оголосила про намір вивести Arm на IPO після провалу угоди щодо купівлі британського розробника чипів американської Nvidia.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні