Категорія
Новини
Дата

Британський розробник процесорів Arm готовий підвищити оцінку перед IPO вище за $54,5 млрд – Reuters

Британський розробник процесорів Arm (належить японській SoftBank Group) готовий підвищити ціновий діапазон акцій, щоб отримати оцінку в ході IPO понад $54,5 млрд після значного попиту з боку інвесторів. Про це пише Reuters із посиланням на джерела.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Альтернативою підвищенню цінового діапазону для Arm вище за $54,5 млрд може стати визначення оцінки 13 вересня, коли андеррайтери закриють свої книги заявок у звʼязку з найбільшим дебютом на фондовому ринку США за два роки, зазначають співрозмовники агентства.
  • Водночас вони зазначили, що Arm не пропонуватиме більше акцій до продажу з огляду на те, що SoftBank хоче зберегти 90,6% акцій Arm після IPO.
  • Ключові розпорядження від інвесторів надійдуть 11 вересня і від цього залежатиме рішення про те, чи підвищувати ціновий діапазон, сказав один із співрозмовників. 
  • Деякі очікувані зобовʼязання інвесторів не були завершені, а траєкторія замовлень все ще може змінитися, кажуть співрозмовники Reuters.

Контекст

Минулого тижня стало відомо, що Arm планує запропонувати свої американські депозитарні акції (ADS) у межах IPO на біржі Nasdaq за ціною $47–51 за штуку, що збільшує його оцінку до $54,5 млрд. Хоча раніше Arm планував зібрати від $8 млрд до $10 млрд.

Хоча технологія Arm використовується майже в кожному смартфоні, вона маловідома серед споживачів. Arm продає креслення, необхідні для розробки мікропроцесорів, і ліцензує технологію, відому як набори інструкцій, що визначають, як програмне забезпечення взаємодіє з цими чипами. 

Рене Хаас, який обійняв посаду головного виконавчого директора Arm минулого року, тепер працює над виходом за межі ринку смартфонів на більш досконалі обчислення, особливо на чипи для центрів обробки даних і додатків ШІ.

Процесори для цього ринку є одними з найдорожчих і прибуткових у галузі. 

За 12 місяців, до 31 березня, Arm отримала чистий прибуток у $524 млн при виручці $2,7 млрд. Чистий прибуток знизився на 5%, виручка – на 1%. Приблизно чверть виручки компанія отримує у Китаї.

SoftBank Group купила Arm у 2016 році за $32 млрд. Японська компанія оголосила про намір вивести Arm на IPO після провалу угоди щодо купівлі британського розробника чипів американської Nvidia.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні