Категорія
Новини
Дата

Будівельна група «Ковальська» може отримати «інвестняню». Хто ще претендує на державну підтримку

1 хв читання

Міністерство економіки розраховує до кінця цього року підписати черговий інвестиційний договір у межах закону про так званих інвестнянь. Проєкти на розгляд подали ще чотири компанії, серед претендентів на держпідтримку – промислово будівельна група «Ковальська», йдеться у матеріалі Forbes Ukraine. На початку жовтня договори підписали ТОВ «Астарта-Київ» і ТОВ «Буковель».

Новий номер Forbes Ukraine: 202 найбільші приватні компанії та 303 ефективних СЕО. Оформлюйте передзамовлення та будьте першими, хто отримає два журнали за ціною одного! 

Деталі

  • Цього року бюджет на проєкт інвестиційної підтримки становить 3 млрд грн. На наступний рік у Мінекономіки розраховують на аналогічну суму, розповіла перша віцепремʼєрка – міністерка економіки Юлія Свириденко. 
  • Мінекономіки до кінця року планує підписати ще один інвестиційний договір. Проєкти на розгляд подали ще чотири компанії. 
  • Крім згаданої групи «Ковальська», це «Рожанка Парк», яку YouControl відносить до «Універсальної інвестиційної групи» засновника OKKO Group Віталія Антонова
  • Аналогічних бенефіціарів має і ТОВ «Славські», яке також подалось на проєкт. Холдинг ОККО Group заявляв про плани будівництва нового гірськолижного курорту в Карпатах поблизу селища Славське.
  • Остання компанія, яка подала заявку – ТОВ «Техагро», що раніше заявляла про бажання побудувати зерновий термінал у порту «Південний». За даними YouControl, кінцевими бенефіціарами компанії є Ганна і Карина Злочевські, дочки міністра екології та природних ресурсів часів президента Януковича Миколи Злочевського. Більше про це читайте у редакційному матеріалі.

Контекст

4 жовтня Кабмін схвалив підписання двох спеціальних інвестиційних договорів у межах закону про «інвестнянь». Державну підтримку отримають ТОВ «Астарта-Київ» і ТОВ «Буковель».

Отримати державну підтримку можуть інвестори, які планують реалізувати проєкти вартістю від €12 млн. Тривалість реалізації таких проєктів – до пʼяти років, а сфери можуть включати переробну промисловість, видобуток корисних копалин для подальшої переробки, транспорт, логістику, освіту, наукову діяльність, охорону здоровʼя, поводження з відходами, мистецтво, культуру, туризм, спорт і електронні комунікації.

Держпідтримка може надаватися у формі податкових пільг, права на користування землею за спецумовами, будівництва чи реконструкції необхідної інфраструктури за кошти держави. Також передбачено створення урядової установи, яка займатиметься супроводом інвестпроєктів і допомогою інвесторам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд