Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Інвестняні» повертаються. Мінекономіки відродило проєкт початку президентства Зеленського. Як підтримку держави залучили «Астарта» Іванчика і «Аквапарк» Палиці в Буковелі та хто ще подався на програму

4 хв читання

Ігор Палиця, Віктор Іванчик, Мінекономіки, Юлія Свириденко /колаж Анастасія Решетнік

Ігор Палиця та Віктор Іванчик Фото колаж Анастасія Решетнік

Мінекономіки після чотирьох років перерви перезапустило проєкт «інвестнянь». Першими державну підтримку отримають переробний завод від компанії «Астарта» та «Аквапарк» у Буковелі. На розгляді ще чотири проєкти. Один із них – від дочок ексміністра Миколи Злочевського, дізнався Forbes. Як бізнес може долучитися та які пільги це дає?

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Міністерство економіки відродило програму з підтримки великих інвестиційних проєктів. Вона доступна для інвесторів, які готові вкласти в проєкт понад €12 млн, в обмін на це держава пропонує звільнення від податку на прибуток на пʼять років та інші пільги. 

«Армію фінансуємо виключно з коштів, які заробляємо всередині країни, – пояснює задум перша віцепремʼєрка та міністерка економіки Юлія Свириденко. – А це можливо виключно, якщо маємо спроможний бізнес, розвивається виробництво, залучаємо інвестиції в реальний сектор».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд