Категорія
Новини
Дата

Частину столичного ТРЦ «Мега-Сіті» виставили на продаж

Частину ТРЦ «Мега-Сіті» у Києві виставили на продаж. Онлайн-аукціон заплановано на 18 серпня, стартова ціна лота – 3,8 млн грн, повідомила Українська рада торгових центрів із посиланням на дані системи Prozorro.Продажі.

Ключові факти

  • На продаж виставлено групу приміщень загальною площею 141 кв. м на пʼятому поверсі ТРЦ.
  • На мінус першому, першому та другому поверхах розташовуються магазини, відділення «Нової пошти», супермаркет «Велика Кишеня», а також фітнес-центр, офіси та перукарні.
  • Навпроти «Мега-Сіті» зупинка транспорту на головній магістралі Харківського шосе, також об’єкт знаходиться поруч зі станціями метро зеленої і червоної гілки.
Частину столичного ТРЦ «Мега-Сіті» виставили на продаж /Фото 1

ТРЦ «Мега-Сіті». Фото: «Prozorro.Продажі»

Контекст

Торговельний центр «Мега-Сіті» було зведено в 2012 році, замовником виступало ТОВ «Укрінвестбуд», яке з квітня 2023 року перебуває в стані банкрутства.

Компанія входила до групи компаній «Укргруп», якою володів столичний забудовник Анатолій Войцеховський. Його підозрюють в організації самовільного будівництва житлових, офісних та торгово-розважальних комплексів на самозахоплених ділянках у столиці. 

До таких об’єктів відносять ЖК «Східна Брама», ЖК «Синьоозерний», ЖК «Перлина Троєщини», ЖК «Олімпійське містечко» та інші.

Войцеховського оголосили у міжнародний розшук у 2020 році. Деякі фігуранти в його справі вже отримали вироки. Зокрема, троє були засуджені до пʼяти років умовно Деснянським районним судом, а один отримав півтора року позбавлення волі у 2018-му.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні