Категорія
Новини
Дата

Через війну 840 підприємств переїхали в більш безпечні місця. Які регіони обирає бізнес

З початку великої війни і на кінець вересня в Україні за програмою релокації бізнесу в більш безпечні регіони переїхало 840 підприємств. З них 667 вже працюють на новому місці, повідомляє Опендатабот, посилаючись на дані Мінекономіки.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За урядовою програмою підприємства можуть перевезти виробничі потужності з прифронтових територій або зони бойових дій до шістнадцяти регіонів країни. 
  • Найбільша частина бізнесів для нового місця роботи обрала Закарпатську та Львівську області – 120 та 199 компаній відповідно. До найбільш затребуваних у підприємців регіонів потрапили також Чернівецька – 78 релокантів та Івано-Франківська області – 70.
  • Найменш затребуваними були Одещина – три підприємства, Житомирщина – шість компаній, та Кіровоградщина – 17.
Через війну 840 підприємств переїхали в більш безпечні місця. Які регіони обирає бізнес /Фото 1

Контекст

Мінекономіки з перших тижнів війни реалізує програму з релокації українських підприємств, що перебувають на території бойових дій. Подати заявку на переїзд можна через майданчики системи «Прозорро.Продажі». 

До програми може долучитися будь-яке підприємство з регіонів, що постраждали від бойових дій. Після схвалення заявки, бізнес отримає пакет державної підтримки, як-от:

- підбір місця розташування для потужностей підприємства;

- допомога з перевезенням на нову локацію;

- сприяння в розселенні працівників та пошуку нових співробітників;

- підтримка у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту.

Релокація можлива в один з чотирнадцяти регіонів: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Рівненська, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Дніпропетровська та Київська (за виключенням Києва) області.

З якими викликами довелося зіштовхнутися підприємцям і як вони їх долають, читайте в матеріал Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні