Категорія
Новини
Дата

Coca-Cola перейде на пляшки з переробленого пластику в США. Компанія є однією з головних забруднювачів пластиком у світі

Виробник безалкогольних напоїв Coca-Cola використовуватиме в США пляшки зі 100% переробленого пластику. Це серйозне зрушення в стратегії компанії, яка є одним із найбільших забруднювачів пластиком у світі, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Фасування напоїв у пляшки з переробленого пластику скоротить використання компанією нового пластику на території Північної Америки більш ніж на 20% у порівнянні з 2018 роком.
  • Напої в нових пляшках надійдуть у продаж цього місяця на північному сході, а до кінця року – на всій території США.
  • До кінця 2022 року компанія почне випускати Sprite у повністю прозорих пляшках, щоб спростити переробку.
  • Coca-Cola разом із Nestle і PepsiCo є найбільшими забруднювачами пластиком у світі, пише екологічний рух Break Free From Plastic.

Контекст

Для виготовлення традиційного синтетичного пластика використовується нафта, викопне паливо. Тож ці пластмаси забруднюють навколишнє середовище і під час виробництва, і при розпаді.

2018 року Coca-Cola зобов'язалася зробити 100% своєї упаковки придатною для вторинної переробки до 2025 року. А також використовувати 50% переробленого матеріалу в пляшках і банках до 2030 року. У 2020 році Швеція стала першим ринком, на якому вся продукція Coca-Cola продається в повністю перероблених пластикових пляшках.

Відхід компанії Coca-Cola від пластику може означати великі зміни для решти галузі з виробництва напоїв, зазначила керівниця відділу передових досліджень Bloomberg Джулія Аттвуд. Натомість перероблені пляшки, як і раніше, виробляють із нафти. Хоча їхній вуглецевий вплив набагато нижчий, ніж звичайного пластика, зазначила Аттвуд. «Вуглецевий слід скорочується більш ніж наполовину, у разі використання 100% переробленої сировини», – сказала вона.

Цікавий факт

Дослідники з Північно-Східного університету в Бостоні, штат Массачусетс (США), створили альтернативу пластику з целюлози цукрової тростини. Цей матеріал дешевий і швидко розкладається. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні