Категорія
Новини
Дата

Данія оголосила черговий пакет військової допомоги Україні для інвестицій у виробництво зброї

1 хв читання

Данія оголосила про черговий пакет військової допомоги Україні, який, зокрема, передбачає інвестиції безпосередньо в українське збройове виробництво. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міноборони Данії. Мінстратегпром України 19 червня підтвердив, що уряд Данії виділив $170 млн на підтримку українських зброярів.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Деталі

  • 19-й пакет допомоги передбачає низку угод із союзниками щодо закупівель і передач із боку союзної оборонної промисловості. Зокрема, йдеться про обладнання для підтримки F-16, які Данія передає Україні та пожертв з власних запасів данського оборонного відомства.
  • Інвестиції в українську оборонну промисловість – це ефективний спосіб підтримати український бойовий потенціал зараз і в довгостроковій перспективі, наголосив міністр закордонних справ Ларс Люкке Расмуссен.
  • У межах останніх двох пакетів допомоги зарезервовано 1,2 млрд данських крон (близько $170 млн) для закупівлі української оборонної промисловості.
  • Новий пакет допомоги від Данії дає змогу використати $170 млн таким чином, щоб можна було швидко закрити потреби українського війська, заявив Мінстратегпром України.
  • Механізм реалізації цієї допомоги минулого тижня був узгоджений на засіданні Рамштайн і зафіксований у меморандумі, який підписали Мінстратегпром та Міноборони з данським Міноборони. Очікується, що перша закупівля буде розпочата вже влітку.

Контекст

У квітні Данія виділила пакет військової допомоги для України на 2,2 млрд данських крон (близько €295 млн), у якому 200 млн крон (€27 млн) – на підтримку українських виробників оборонно-промислового комплексу.

Майже €270 млн із загальної суми планується спрямувати на придбання та передання Україні зброї та боєприпасів, безпілотників, виробництво ракетних деталей у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також на значну допомогу у морській сфері.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні