Категорія
Новини
Дата

Данія оголосила черговий пакет військової допомоги Україні для інвестицій у виробництво зброї

1 хв читання

Данія оголосила про черговий пакет військової допомоги Україні, який, зокрема, передбачає інвестиції безпосередньо в українське збройове виробництво. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міноборони Данії. Мінстратегпром України 19 червня підтвердив, що уряд Данії виділив $170 млн на підтримку українських зброярів.

Деталі

  • 19-й пакет допомоги передбачає низку угод із союзниками щодо закупівель і передач із боку союзної оборонної промисловості. Зокрема, йдеться про обладнання для підтримки F-16, які Данія передає Україні та пожертв з власних запасів данського оборонного відомства.
  • Інвестиції в українську оборонну промисловість – це ефективний спосіб підтримати український бойовий потенціал зараз і в довгостроковій перспективі, наголосив міністр закордонних справ Ларс Люкке Расмуссен.
  • У межах останніх двох пакетів допомоги зарезервовано 1,2 млрд данських крон (близько $170 млн) для закупівлі української оборонної промисловості.
  • Новий пакет допомоги від Данії дає змогу використати $170 млн таким чином, щоб можна було швидко закрити потреби українського війська, заявив Мінстратегпром України.
  • Механізм реалізації цієї допомоги минулого тижня був узгоджений на засіданні Рамштайн і зафіксований у меморандумі, який підписали Мінстратегпром та Міноборони з данським Міноборони. Очікується, що перша закупівля буде розпочата вже влітку.

Контекст

У квітні Данія виділила пакет військової допомоги для України на 2,2 млрд данських крон (близько €295 млн), у якому 200 млн крон (€27 млн) – на підтримку українських виробників оборонно-промислового комплексу.

Майже €270 млн із загальної суми планується спрямувати на придбання та передання Україні зброї та боєприпасів, безпілотників, виробництво ракетних деталей у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також на значну допомогу у морській сфері.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд