Категорія
Новини
Дата

Данія виділила новий пакет військової допомоги Україні на майже €300 млн. Частину коштів отримають виробники ОПК

1 хв читання

Данія виділила новий пакет військової допомоги для України на 2,2 млрд данських крон (близько €295 млн), у якому 200 млн крон (€27 млн) – на підтримку українських виробників оборонно-промислового комплексу. Про це повідомили міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен та перший віцепремʼєр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Майже €270 млн із загальної суми планується спрямувати на придбання та передання Україні зброї та боєприпасів, безпілотників, виробництво ракетних деталей у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також на значну допомогу у морській сфері, йдеться у повідомленні Міноборони Данії.
  • Свириденко зазначила, що Данія виділила пакет військової допомоги, у якому 200 млн данських крон (майже €27 млн) з особливим фокусом на підтримку українських виробників ОПК. 

Цитата

«У березні я відвідав українські підприємства ОПК в Києві. Стало зрозумілим, що є великий потенціал для майбутньої співпраці, яка може постачати необхідне обладнання в Україну, що допоможе змінити ситуацію на полі бою», – сказав міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Контекст

Наприкінці лютого Данія оголосила про пакет військової допомоги Україні на €228 млн. Він містив артснаряди, боєприпаси для систем ППО, техніку для розмінування, безпілотники.

15 квітня уряд Данії на 300 млн крон (близько $43 млн) розширив фінансування Дансько-українського фонду, який сприяє залученню інвестицій з боку данських компаній в Україну.

За словами Свириденко, цей фонд підтримує не лише данських експортерів, але й надає фінансові інструменти для українських компаній, які мають данських постачальників та данські компанії, які готові інвестувати в Україну. Фонд вже відібрав 21 проєкт, який готові реалізувати в Україні. Наразі ці проєкти проходять оцінку», пояснила віцепремʼєрка.

Передбачалося, що Данський експортно-інвестиційний фонд фінансуватиме проєкти із залученням до 50% українського компонента. При цьому головною умовою фінансування є те, що економічний інтерес данської сторони має перевищувати 30% вартості контракту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні