Категорія
Компанії
Дата

«Це буде революційне рішення». Україна вмовляє партнерів купляти українську зброю на $10 млрд. Данія вже погодилася. Чому це всім вигідно?

український ВПК /Getty Images

Як Україні вдалося переконати Данію закупляти нашу зброю за її кошти та які країни готові робити так само Фото Getty Images

Україна отримала перше рішення про закупівлю вітчизняної зброї для ЗСУ за іноземні кошти. 17 квітня Данія першою з країн – партнерів України оголосила про виділення $28,5 млн на купівлю озброєння та військової техніки українських виробників для України. Як Україна переконує партнерів вкладатись у наш ВПК та які ще країни готові до неї дослухатися

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Інтенсивні переговори тривали більше місяця як на рівні міністерств, так і президентів і дипломатичних відомств, розповідає Forbes Сергій Боєв, заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Боєв відповідає за міжнародну співпрацю Мінстратегпрому та європейську інтеграцію українського ВПК.

Почути перше «так» від Данії вдалося після того, як у березні данський міністр оборони Троельс Лунд Поульсен побував на українських оборонних підприємствах, поспілкувався з виробниками та переконався, що Україна має відповідні виробничі спроможності, каже він. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні