Категорія
Новини
Дата

День 4. Що з продуктами

Ритейл оптимістичний, але проблеми є

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

В магазинах мережі «Ашан» у Києві співробітники зараз зайняті не обслуговуванням покупців. У закритих через небезпеку обстрілів гіпермакетах збирають пакунки для захисників. «Текстиль, продуктові набори, ковдри», – каже прессекретарка «Ашан» Олена Орлова. 

Допомагають обороні АТБ і «Коло». Ці мережі на потребу військових відправляють продукти туди, де це потрібно, розповідають прессекретар АТБ Сергій Демченко та директорка «Коло» Марина Сергієнко. 

Водночас АТБ не закрив супермаркети ні у Києві, ні в інших містах. Зачиняють лише деякі торговельні точки, зокрема, там, де безпосередньо відбуваються військові дії. Коли ситуація стає спокійною, супермаркети АТБ знов починають працювати, каже Демченко. Для того, щоб не було пустих полиць, у компанії створили оперативний штаб, який слідкує за ситуацією у режимі онлайн. 

Що стосується «Коло», то декілька магазинів у Києві та області тимчасово закриті, каже Сергієнко. Причина, за її словами, – не нестача продуктів, а безпека співробітників.  

У магазини Ultramarket, які розташовані у Києві, постачальники не возять товари, каже їхній власник Олег Вишняков. Але на складах мережі є запаси, якими покривають потреби людей.

Мережа Вишнякова працює неповний робочий день через нестачу працівників. Його мережа також забезпечує продуктами блок-пости, які розташовані неподалік магазинів.

І хоча всі ритейлери оптимістичні у своїх коментарях, проблеми є. Найбільша – з хлібом. 

Столицю у мирний час цим товаром в основному забезпечують три виробники – «Київхліб», «Перший столичний завод» та «Кулиничі». Але два останні тимчасово відрізані від міста, їхні виробництва знаходяться за його межами.

До того ж, на хлібозаводах нестача водіїв та людей, які випікають хліб. Щоб утримати персонал, заводи піднімуть зарплати. Деякі на 30%, деякі на 50%, каже президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко. Зараз підприємства ведуть перемовини з владою щодо доставки хліба у місто.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні