Категорія
Новини
Дата

Депутат Лабазюк вийшов із СІЗО під заставу в понад 40 млн грн. Він учасник списку 100 найбагатших українців

1 хв читання

Народний депутат від групи «За майбутнє» Сергій Лабазюк був звільнений з-під варти після внвесення 40,3 млн грн застави, повідомив журналіст Олег Новіков. Лабазюк є власником великого будівельного та аграрного бізнесів, він посідав 65-те місце у рейтингу 100 найбагатших українців від Forbes у 2021 році.

Ключові факти

  • За народного депутата внесли 40,26 млн грн застави ще вчора, 28 листопада. Тоді ж він вийшов з-під варти під встановлені судом обовʼязки, зокрема прибувати до суду, детектива чи прокурора за викликом, не відлучатися без дозволу з Хмельницької та Київської областей та столиці, але з можливістю пересуватися між ними. 
  • Також депутат повинен здати закордонні паспорти, носити електронний браслет, не спілкуватися з іншими підозрюваними та свідками, серед яких віцепремʼєр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, а також голова Держагентства відновлення Мустафа Найєм.

Контекст

Минулого тижня стало відомо, що депутат від фракції «Слуги народу», член комітету Ради з питань антикорупційної політики Андрій Одарченко пропонував голові Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті $50 000.

Інший нардеп від групи «За майбутнє» Сергій Лабазюк теж підозрюється у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення. НАБУ і САП спільно з Кубраковим, а також Найємом викрили депутата на пропозиції неправомірної вигоди.

28 листопада ВАКС відправив Лабазюка до СІЗО з можливістю внесення застави у 40,3 млн грн. Сам Лабазюк звинувачення спростовує і заявляє, що під час розгляду матеріалів справи доведе свою невинуватість.

Також НАБУ спільно з Кубраковим викрили власника приватного товариства на пропозиції неправомірної вигоди. Зокрема, у вигляді нерухомості у зведених ним новобудовах загальною площею понад 5200 кв. м орієнтовною вартістю понад 170 млн грн. 24 листопада ВАКС заарештував інвестора з альтернативою внесення застави у сумі 100 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні