Категорія
Новини
Дата

Депутата Лабазюка взяли під варту з можливістю внесення застави більш як у 40 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відправив народного депутата від групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка у СІЗО із можливістю внесення застави у 40,3 млн грн, ідеться у рішенні суду. Його підозрюють у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Запобіжний захід діятиме до 21 січня включно, у межах строку досудового розслідування.
  • Також Лабазюк має можливість внести заставу у розмірі 40,26 млн грн.
  • У разі її внесення Лабазюк повинен буде дотримуватися встановлених судом обовʼязків, зокрема прибувати до суду, детектива чи прокурора за викликом, не відлучатися без дозволу з Хмельницької та Київської областей та столиці, але з можливістю пересуватися між ними. 
  • Також депутат повинен буде здати закордонні паспорти, носити електронний браслет, не спілкуватися з іншими підозрюваними та свідками, серед яких віцепремʼєр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, а також голова Держагентства відновлення Мустафа Найєм.

Контекст

Минулого тижня стало відомо, що депутат від фракції «Слуги народу», член комітету Ради з питань антикорупційної політики Андрій Одарченко пропонував голові Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті $50 000.

Інший нардеп, від групи «За майбутнє» Сергій Лабазюк і за сумісництвом власник великого будівельного та аграрного бізнесів, теж підозрюється у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення. НАБУ і САП спільно з віцепремʼєр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим, а також головою Держагентства відновлення Найємом викрили депутата на пропозиції неправомірної вигоди.

Того ж дня НАБУ спільно з Кубраковим викрили також і власника приватного товариства на пропозиції неправомірної вигоди. Зокрема, у вигляді нерухомості у зведених ним новобудовах загальною площею понад 5200 кв. м орієнтовною вартістю понад 170 млн грн. 24 листопада ВАКС заарештував інвестора із альтернативою внесення застави у сумі 100 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні