Джо Байден і Володимир Зеленський. Саміт НАТО, Вільнюс /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Дуже хороша, сильна зустріч». Зеленський поділився враженням від переговорів з Байденом

Джо Байден і Володимир Зеленський. Саміт НАТО, Вільнюс Фото Getty Images

Президент України Володимир Зеленський назвав «дуже хорошою» і «сильною» зустріч із президентом США Джо Байденом під час саміту НАТО у Вільнюсі. Закрита частина переговорів тривала вдвічі довше запланованого, йдеться у повідомленні Зеленського у телеграмі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Дуже хороша, сильна зустріч із паном Президентом США Джозефом Байденом. Зустріч щонайменше вдвічі довша, ніж планувалося, і саме така змістовна, як потрібно», – заявив президент України. «Якби протокол не зупинив зустріч, ми говорили б іще довше», – додав він.
  • За словами Зеленського, серед тем, які обговорювалися на зустрічі: тривала підтримка, зброя, політика, НАТО.
  • «Чітко бачимо, як завершити цю війну нашою спільною перемогою. Дякую, пане Президенте!» – йдеться у повідомленні.

Контекст

12 липня Україна отримала оборонні домовленості та погоджену країнами G7 Спільну декларацію підтримки. Сама декларація є рамковим загальним документом, пояснив голова Офісу президента Андрій Єрмак. Наступний крок – укладення системи двосторонніх безпекових угод між Україною та окремими країнами-гарантами, об’єднаними межами багатосторонньої взаємодії.

Ключова теза декларації – підтвердження факту, що безпека України є складовою безпеки Євроатлантичного регіону. «Цю тезу підкріплює згадка про майбутнє членство України в НАТО», – додав голова ОП.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні