електрокар зарядна станція епіцентр
Категорія
Новини
Дата

«Епіцентр» домовився про розвиток зарядної інфраструктури із стартапом GO TO-U

Зарядна станція у Львові, фото з пресрелізу

Компанія «Епіцентр» домовилась про співпрацію щодо розвитку зарядної інфраструктури із GO TO-U, який є учасником рейтингу найперспективніших стартапів України від Forbes, йдеться у пресрелізі. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, в Україні «Епіцентр» має 78 торгових центрів із парковкою, кожну з яких планується обладнати зарядними станціями для електромобілів. 
  • Торік «Епіцентр К» почав створення власних зарядних хабів, які розраховані на заряджання до 10 електромобілів.
  • Співпраця компаній передбачає інтеграцію програмних рішень GO TO-U із зарядними станціями, які встановлені на паркувальних майданчиках мережі «Епіцентр». Це означає, що власники електромобілів зможуть резервувати конектори заздалегідь і таким чином уникнути черг.
  • Також водії зможуть вибрати спосіб оплати зарядної сесії: через особистий гаманець у застосунку GO TO-U або ж безпосередньо через кредитну картку за допомогою Apple Pay або Google Pay. Можливість оплати через кредитну картку – є новою функцією, яку GO TO-U реалізувала з нагоди початку співпраці з «Епіцентром».

Контекст

У 2023-му доходи українського стартапу GO TO-U, що розробляє інфраструктуру для заряджання електрокарів, зростали щоквартально на 70%, розповів Forbes співзасновник компанії Назар Шимоне-Давида. У січні–вересні 2023-го компанія отримала $1,5 млн виторгу та потрапила до переліку Forbes 25 найперспективніших стартапів країни. До GO TO-U підʼєднані понад 400 000 зарядних станцій у 66 країнах – за рік компанія розширила присутність у півтора раза. Попри широку географію, 80% виторгу GO TO-U приносить Україна, каже Шимоне-Давида. 

З початку повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022-го кількість автомобілів із електродвигуном на українських дорогах збільшилася в 2,5 раза. На 1 січня 2024 року в Україні зареєстровано 84 127 електрокарів – на третину більше, ніж у Польщі. За останній рік зростання – понад 1,7 раза. Всього за підсумками 11 місяців 2023 року в Україні зареєстрували близько 191 000 вживаних авто та 55 000 нових легковиків, за даними «Укравтопрому».

Торік на ринок електрозарядної інфраструктури увірвались одразу кілька новачків. На початку вересня про інвестиції 23 млн грн у розвиток власної мережі зарядних станцій «Е1» повідомив український ритейлер «Епіцентр». Протягом найближчих місяців мережа планувала відкрити за ці кошти 10 нових хабів на території паркінгів ТЦ «Епіцентр» у Житомирі, Одесі, Умані, Тернополі, Полтаві та Чернівцях. Детальніше – у матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні