Категорія
Новини
Дата

ЄС на запит Чехії запровадив санкції проти Медведчука

1 хв читання

Євросоюз на запит Чехії запровадив санкції проти позбавленого громадянства України Віктора Медведчука, компанію Voice of Europe s.r.o., яку він «використовує у своїх інтересах», а також на медіапродюсера і пропагандиста Артема Марчевського. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Чехії у соцмережі Х.

Деталі

  • Усі обмеження, які щодо них раніше запровадила Чехія, тепер діють у всіх 27 державах-членах ЄС, повідомило МЗС Чехії.
  • Санкції передбачають заборону на вʼїзд і транзит через усі країни-члени ЄС. Кошти та економічні ресурси всіх трьох юридичних осіб заморожені на всій території ЄС. 

Контекст

Наприкінці березня уряд Чехії запровадив санкції проти Медведчука, компанії Voice of Europe s.r.o., яку він «використовує у своїх інтересах», та пропагандиста Марчевського. Медведчук «керує операцією російського впливу на території Чехії», метою якої є порушення територіальної цілісності, суверенітету та свободи України, заявило МЗС Чехії. 

Як повідомляв премʼєр-міністр Чехії Петр Фіала, Медведчук та Марчевський за допомогою Voice of Europe на користь Кремля намагалися проводити на території Чехії операції впливу, які «могли зашкодити безпеці країни та ЄС». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні