Категорія
Новини
Дата

Конфіскована яхта Медведчука перейшла під прапор України

1 хв читання

Арештована люксова 92-метрова яхта Royal Romance Віктора Медведчука набула статус українського судна, що означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України, повідомляє АРМА.

Ключові факти

  • Голова Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України Євгеній Ігнатенко вручив АРМА відповідне Свідоцтво про право плавання під Державним прапором України. Також зміни вже внесені до Міжнародної морської організації (ІМО).
  • За словами Ігнатенко, таким чином перший в історії України арештований актив, що знаходиться за кордоном, отримав державну реєстрацію в Україні. 
  • Зміна прапора сприятиме подальшій реалізації арештованої яхти та надходження коштів від продажу до державного бюджету України.

Контекст

До війни Forbes оцінював статки Віктора Медведчука в $620 млн. Третина цієї суми, $190 млн – його персональний транспорт, зокрема 92-метрова яхта Royal Romance. Вона побудована в 2015 році нідерландською компанією Feadship, тоді коштувала близько $200 млн. Але після введених проти Медведчука та його оточення санкцій у лютому 2021-го Forbes оцінив її удвічі дешевше. Медведчук володів яхтою через офшор на Маршаллових островах.

У лютому Кабмін погодив продаж Royal Romance, що належить сімʼї Медведчуків.

20 березня вперше в історії України та практиці АРМА було оголошено про початок реалізації арештованого активу за кордоном – яхти Медведчука Royal Romance.  

23 квітня стало відомо, що у конкурсі на реалізацію яхти Медведчука перемогла компанія Troostwijk Auctions з Нідерландів. Аукціонний дім Troostwijk Auctions створено в 2015 році. Він спеціалізується на продажу яхт та іншого обладнання. Глобальне географічне охоплення – 175 країн, має пʼять представництв по всьому світу. Зокрема, у США, ОАЕ та в Хорватії. 

У штаті аукціонного дому працюють 210 фахівців. Щорічно Troostwijk Auctions виставляє близько 120 млн лотів. Дохід Troostwijk Auctions щорічно становить близько €1,5 млрд. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні