Категорія
Новини
Дата

ЄС профінансує будівництво нафтопроводів до Угорщини, щоб країна не ветувала ембарго – El Pais

Європейська комісія готова виділити гроші на будівництво нових нафтопроводів до Угорщини, щоб та відкликала своє вето на запровадження нафтового ембарго проти Росії. Про це пише El Pais із посиланням на власні джерела.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Угорщина зможе купувати нафту з Росії доти, доки не буде побудована нова транспортна інфраструктура, йдеться в публікації.
  • Для цього вже в середу планується перерозподілити фінансування, передбачене планом REPowerEU.
  • Джерела видання стверджують, що цей план дасть можливість затвердити нафтове ембарго найпізніше наступного тижня.
  • За оцінками Єврокомісії, модернізація нафтової інфраструктури для задоволення потреб Угорщини та інших країн, залежних від російської нафти, не потребуватиме значних вкладень. В одних випадках йдеться про будівництво нових інтерконекторів із заходу та півдня Євросоюзу, в інших – розширення пропускної спроможності наявних труб.

Контекст

ЄС розглядає можливість грошової компенсації Угорщині за підтримку шостого пакету санкцій проти РФ, який передбачає поступову відмову від імпорту російської нафти, повідомляло Politico з посиланням на європейських чиновників.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що для відмови від нафти з Росії країні потрібно €700–750 млн.

Запровадження санкцій ЄС потребує схвалення всіх його 27 країн-членів. Наразі уряд премʼєрміністра Угорщини Віктора Орбана блокує його, посилаючись на велику залежність від російської нафти. Ембарго буде рівносильне «ядерній бомбі, скинутій на угорську економіку», заявляв Орбан.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні