Категорія
Новини
Дата

ЄС звинувачує Microsoft в антиконкурентній поведінці через повʼязування Teams та Office

1 хв читання

Брюссель звинуватив Microsoft у порушенні антимонопольного законодавства через обʼєднання програми для відеоконференцій Teams зі своїм популярним програмним забезпеченням Office, пише Financial Times. Скаргу до ЄС подав корпоративний месенджер Slack.

Це перші подібні антимонопольні звинувачення, висунуті проти технологічного гіганта більш ніж за десятиліття.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У вівторок Європейська комісія вручила компанії обвинувальний висновок, в якому викладено побоювання, що Microsoft надала додатку для відеоконференцій Teams «неправомірну перевагу», завдавши шкоди таким конкурентам, як Slack та Zoom.
  • «Якщо це підтвердиться, поведінка Microsoft буде незаконною відповідно до наших правил конкуренції. Тепер у Microsoft є можливість відповісти на наші побоювання», – заявила європейський комісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер. 
  • Реагуючи на нові звинувачення, президент Microsoft Бред Сміт сказав, що компанія працюватиме над пошуком рішень.
  • За словами джерел, Мicrosoft намагається врегулювати справу, щоб уникнути офіційних звинувачень у порушенні закону та потенційного величезного штрафу у розмірі до 10% від її річного глобального виторгу.
  • У квітні Microsoft відділила Teams від Office по всьому світу, щоб спробувати вирішити проблеми антимонопольного законодавства ЄС, а також полегшила конкурентам роботу з її продуктами, але джерела заявили, що це навряд чи переконає регулюючі органи.

Контекст

Розслідування щодо Microsoft почалося через три роки після того, як Slack, який тепер належить Salesforce, подав скаргу до ЄС. Програма обміну повідомленнями Slack звинуватила Microsoft у використанні свого положення для придушення конкурентів, привʼязавши Teams до своїх інструментів Office 365.

Перше розслідування в Брюсселі проти групи Microsoft було повʼязане із звинуваченнями її у привʼязці Internet Explorer до операційної системи Windows у 2009 році. Microsoft досягла угоди з комісією, запропонувавши користувачам вибір браузера. Однак у 2013 році ЄС наклав на компанію штраф у розмірі €561 млн за невиконання своєї обіцянки.

Останній випадок стосувався суперечки з регулюючими органами з приводу придбання Microsoft компанії Activision Blizzard за $75 млрд минулого року і стався в той час, коли компанія зіткнулася з увагою до своїх партнерств зі стартапами в галузі штучного інтелекту.

Регулятори перевіряють компанію щодо її партнерства з OpenAI на суму $13 млрд, а Брюссель вивчає, чи варто починати повне розслідування. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд