Категорія
Новини
Дата

Microsoft зіткнеться з розслідуванням у ЄС через повʼязування Teams та Office

Наступного тижня Microsoft зіткнеться з першим офіційним антимонопольним розслідуванням ЄС за 15 років у звʼязку з тим, що американський технічний гігант повʼязує свою програму для відеоконференцій Teams із популярним програмним забезпеченням Office, пише Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Як тільки розслідування розпочнеться, Microsoft може бути предʼявлене офіційне звинувачення вже восени, повідомили два джерела.
  • Рішення Єврокомісії розпочати розслідування свідчить про рішучість Брюсселя припинити практику великих технологічних компаній, яка може задушити конкуренцію. Apple, Google і Meta зіткнулися зі звинуваченнями в ймовірній антиконкурентній поведінці.
  • У квітні Financial Times повідомила, що Microsoft припинить змушувати своїх клієнтів автоматично встановлювати Teams на свої пристрої після того, як у 2020 році конкурент Slack поскаржився, що практика «обʼєднання» двох сервісів порушує закони ЄС про конкуренцію.
  • Джерела повідомили, що переговори цього тижня були зосереджені на тому, як уникнути офіційного розслідування, але вони додали, що «дуже малоймовірно», що Microsoft його уникне.
  • «Через три роки після подання скарги [Slack] домінуюче становище Microsoft на ринку зросло, тоді як заявник усе ще чекає суттєвого прогресу в цій справі», – написала депутатка Європарламенту Стефані Йон-Куртен.
  • Вона вказала на статистику, що Teams має близько 270 млн користувачів, а Slack – близько 20 млн.
  • На момент подання скарги Slack, яку відтоді придбали Salesforce, попросила регулювальні органи ЄС діяти швидко, «щоб Microsoft не могла продовжувати незаконно використовувати свою владу з одного ринку на інший, обʼєднуючи або повʼязуючи продукти».

Контекст

Майбутнє розслідування є першим антимонопольним розслідуванням Microsoft у Брюсселі з 2008 року. Брюссель звинуватив компанію у зловживанні домінуючим становищем, змушуючи користувачів завантажувати її браузер Internet Explorer, що постачається у комплекті з Windows.

Microsoft досягла угоди з Єврокомісією, що дозволило користувачам вибирати браузер. Але в 2013 році ЄС оштрафував Microsoft на €561 млн за невиконання своїх зобовʼязань.

У червні стало відомо, що Microsoft заплатить $20 млн для врегулювання звинувачень Федеральної торгової комісії США (FTC) у незаконному зборі особистої інформації дітей без згоди їхніх батьків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні