Категорія
Новини
Дата

ЄС почав розслідування щодо Microsoft через повʼязування Teams та Office

Регулюючі органи ЄС розпочали офіційне розслідування тверджень про те, що Microsoft повʼязує свою програму для відеоконференцій Teams зі своїм популярним програмним забезпеченням Office, пише Financial Times. Скаргу до ЄС подав корпоративний месенджер Slack.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Європейська комісія заявила у четвер, що побоюється, що Microsoft «може зловживати та захищати» своє домінуюче становище на ринку програмного забезпечення для підвищення продуктивності, «обмежуючи конкуренцію».
  • У заяві йдеться про те, що американський технологічний гігант може надати Teams «переваги поширення, не надавши клієнтам вибору» щодо доступу до продукту.
  • Цей крок є першим подібним розслідуванням проти Microsoft за більш ніж десятиліття, і він був зроблений після того, як конкуренти заявили, що поступки Microsoft щодо припинення привʼязки Teams до Office в Європі недостатні для чесної конкуренції, за словами кількох джерел.
  • Розслідування може призвести до формальних звинувачень проти Microsoft вже восени, за словами двох джерел.
  • «Ми поважаємо роботу Європейської комісії у цій справі і дуже серйозно ставимося до своїх обовʼязків, – заявили в Microsoft. – Ми продовжуватимемо співпрацювати з комісією і, як і раніше, віддані пошуку рішень, які вирішать її проблеми».

Контекст

Розслідування щодо Microsoft почалося через три роки після того, як Slack, який тепер належить Salesforce, подав скаргу до ЄС. Програма обміну повідомленнями Slack звинуватила Microsoft у використанні свого положення для придушення конкурентів, привʼязавши Teams до своїх інструментів Office 365.

Microsoft у рамках переговорів зі слідчими погодилася не змушувати користувачів автоматично встановлювати Teams. Але переговори зайшли в глухий кут через те, чи буде Microsoft впроваджувати це глобально або тільки в 27 країнах – членах блоку.

Перше розслідування в Брюсселі проти групи Microsoft було повʼязане із звинуваченнями її у привʼязці Internet Explorer до операційної системи Windows у 2009 році. Microsoft досягла угоди з комісією, запропонувавши користувачам вибір браузера. Однак у 2013 році ЄС наклав на компанію штраф у розмірі €561 млн за невиконання своєї обіцянки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні