Категорія
Новини
Дата

Microsoft отримає попередження від антимонопольного органу ЄС через угоду з придбання Activision за $69 млрд – Reuters

2 хв читання

Microsoft, ймовірно, отримає попередження ЄС щодо порушення антимонопольного законодавства через свою заявку на придбання виробника Call of Duty – Activision Blizzard на суму $69 млрд, пише Reuters із посиланням на джерела. Це може створити ще одну перешкоду для завершення угоди.

Ключові факти

  • Комісія готує обвинувальний висновок, відомий як заява про заперечення, в якому викладатимуться її побоювання з приводу угоди, яку надішлють Microsoft найближчими тижнями, повідомили джерела.
  • Антимонопольна служба ЄС, яка встановила крайній термін для ухвалення рішення щодо угоди 11 квітня, відмовилася від коментарів.
  • У Microsoft заявили: «Ми продовжуємо працювати з Європейською комісією, щоб вирішити будь-які проблеми ринку. Наша мета – надати більше ігор якнайбільшій кількості людей, і ця угода сприятиме досягненню цієї мети».
  • Очікувалося, що Microsoft запропонує регулювальним органам ЄС засоби правового захисту у спробі запобігти заяві про звинувачення та скоротити процес регулювання, повідомили агентству в листопаді інші джерела.

Контекст

Microsoft вперше оголосила про угоду з Activision майже рік тому, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже містить консоль Xbox, франшизу Halo та програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюються, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

Microsoft повідомляла, що відкрита для вирішення проблем щодо угоди. Компанія уклала 10-річну угоду про перенесення Call of Duty від Activision на ігрові платформи Nintendo Co. та погодилася випускати майбутні версії гри на платформі Steam від Valve Corp. одночасно з їхнім дебютом на Xbox.

На свій захист Microsoft також заявила, що регулювальні органи надають надто великого значення побоюванням, висловленим Sony. Крім публічного засудження угоди, Sony заявила в документах, поданих до регулювальних органів Бразилії та Великої Британії, що угода завдасть шкоди конкуренції й надасть Microsoft непереборну перевагу в індустрії хмарних ігор. У своїх документах Microsoft заявила, що побоювання Sony «корисливі» і перебільшують важливість Activision. 

У грудні FTC вирішила подати до суду, щоб заблокувати угоду, після того, як антимонопольний орган заявив, що вона унеможливить конкуренцію консолям Xbox та бізнесу хмарних ігор. Регулятори ЄС та Великої Британії також перевіряють угоду. 21 грудня Управління захисту конкуренції та ринків Сполученого Королівства повідомило, що три чверті відгуків, отриманих ним від користувачів, свідчать про підтримку угоди.

Google та Nvidia Corp., що входять до складу Alphabet Inc., висловили FTC стурбованість із приводу придбання Microsoft Corp. розробника відеоігор Activision Blizzard. Таким чином, компанії приєдналися до Sony Group Corp.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні