Категорія
Новини
Дата

Естонія офіційно закликала країни-члени ООН закрити небо України

Парламент Естонської Республіки вирішив закликати країни-члени ООН закрити небо України від Росії, повідомляє голова Верховної ради Руслан Стефанчук. Естонія першою приймає таке рішення серед країн-членів ЄС і НАТО.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Стефанчук дякує спікеру парламенту Естонії Юрі Ратасу та депутатам.
  • «Першим бути складно, відповідально та почесно», – написав він.

Контекст

Раніше радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван відкинув заклики американської республіканської партії закрити небо над Україною. За його словами, у пріоритеті США – надавати Україні протиповітряні системи та протитанкову зброю, пише The Guardian.

Forbes переказував матеріал The Economist, чому закрите небо може обернутися для світу катастрофою. Уряд України та прихильники закритого неба відстоюють думку, що це допоможе захистити цивільне населення і допоможе українським військам. Противники закритого неба відстоюють думку, що закрите небо майже не допоможе захистити мирне населення, а патрулювання великих ділянок неба надто дороге та складне. Росія і зараз обстрілює міста переважно артилерією та ракетами. Замість авіації РФ просто частіше використовуватиме наземну зброю.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні